Cumhurbaşkanı’nı Bile Umursamadılar – 7240

Murat Senel Yatay Banner

Ender Gür yatay Banner

Hasan Togar yatay Banner

Cumhurbaşkanı'nı Bile Umursamadılar

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Mustafa Demir’in, vatandaş tepkilerine rağmen geri adım atmadığı suya yüzde 25 fahiş zammı gerçekleştirirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlattığı enflasyonla mücadele çalışmasını da görmezden geldiği anlaşıldı.

SASKİ’nin, su zammının iptali için 2. İdare Mahkemesi’ne açılan ve vatandaşların da müdahil olduğu davada, savunma amaçlı verdikleri belgeler arasında 2019 yılının başında başlatılan suda  yüzde 15 indirimin gerekçesinin yazılı olduğu bir belge yer aldı. Abone İşleri Daire Başkanı İbrahim Çalışkan imzalı yazıda ‘Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı enflasyonla mücadele kapsamında Genel Müdürlüğümüz tarafından uygulanmakta olan su/atıksu tarifeleri ile ilgili olarak 01 Ocak 2019 tarihinden itibaren uygulanmak üzere mevcut  tarife üzerinden yüzde 15 indirim uygulanması’ teklif edildi. Teklif Yönetim Kurulu’nda dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin ve Genel Müdür Kamil Demircioğlu tarafından da imzalandı ve onaylandı.

ENFALASYONLA MÜCADELE HİÇE SAYILDI  ZAM YAPILDI

31 Mart’ta ise Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen Mustafa Demir’in makama oturmasından kısa bir süre sonra ‘enflasyonla mücadele görmezlikten’ gelinip, SASKİ’ye atanan yeni Genel Müdür Fatih Yıldız’ın teklifiyle suya yüzde 25, sayaç okumaya ise yüzde 150 zam yapıldı. Zam vatandaşlarca davalık olurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın enflasyonla mücadele kapsamında, faiz indirimine gitmekte direnen Merkez Bankası Başkanı’nı bile görevinden aldığı bu dönemde, Büyükşehir ve SASKİ, zamda geri adım atmadı. Üstelik SASKİ’nin indirim gerekçesini içeren belgesini de mahkeme dosyasına koyarak, enflasyonla mücadele için yapılan indirimin, borçlar nedeniyle yüzde 25 zamma dönüştüğünü de açık açık yazdı. Şimdi gözler, enflasyonla mücadeleyi sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuya müdahil olup olmayacağına çevrildi. Samsun’da kurulan Su Zammı Geri Alınsın Platformu, Samsun’da toplanan imzaların Cumhurbaşkanı’na iletileceğini açıklamıştı.

Onlar destek oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın enflasyonla mücadelesine eski Başkan Zihni Şahin ve Eski Genel Müdür Kamil Demircioğlu destek verdi. Suya yüzde 15 indirim yaptı.

Rafa kaldırdılar

31 Mart’ta başkanlığa seçilen Mustafa Demir ve Yeni SASKİ Genel Müdürü Fatih Yıldız, indirimi birbuçuk ayda suya yüzde 25 zam yaparak rafa kaldırdı.


250x250 Banner

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu