Demiryolu Yapımında Kadın Eli Değdi! – 7943

Demiryolu Yapımında Kadın Eli Değdi!

Asya-Avrupa arasında önemli bir yeni bağlantı olacağı öngörülen Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesinin mühim noktalarından biri olan Kars Lojistik Merkezi’nin yapım aşamasında çalışan İrem Nur Çetiner, 130 kişiden meydana gelen ekibin tek kadın üyesi. Çetiner, bu denli önemli ve büyük bir projenin bir parçası olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ediyor.

24 yaşındaki genç mühendis, üniversitede Raylı Sistemler Mühendisliği bölümünü okudu ve bitirdi. İrem Nur Çetiner, mezuniyetinden bir süre sonra Kars Lojistik Merkezi’nde, şirkette çalışmaya başladı. Yaklaşık bir yıldır bu merkezde çalışan Çetiner, raylı hizmetler mühendisi olarak görev yapıyor. Merkezde çalışan 130 kişi arasında tek kadın olduğu belirtilen Çetiner, inşaat sahasına inerek işlerini titizlikle sürdürüyor. Yüzde seksen oranında tamamlandığı paylaşılan inşaatın, rayların yerleşiminden ölçülmelerine, betonların dökülmesinden demirlerin bağlanmasına kadar her aşamasında takip ve kontrol görevini özenle ifa ediyor. İşçilerin uygulamalarını denetleyen Çetiner, gerek gördüğü zamanlarda uygulamaya yardım ediyor.

Üniversitede okuduğu bölümü, demiryoluna beslediği ilgi nedeniyle seçtiğini belirten Çetiner, mesleklerinin çetin bir meslek olduğunu ancak mesleğin cinsiyeti diye bir şeyin olmadığını vurguluyor. İşini çokça sevdiğini aktaran Çetiner, ülkemiz açısından çok mühim bir projede çalıştığı için mutluluk duyduğunu iletiyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu