Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Bakü Ziyaretinde Açıklamalarda Bulundu – 7930

Murat Senel Yatay Banner

Ender Gür yatay Banner

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Bakü Ziyaretinde Açıklamalarda Bulundu

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bugün resmi ziyaret olarak Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye gitmişti. Çavuşoğlu resmi ziyaret kapsamında gittiği Azerbaycan’da Türkiye gündemi ile ilgili birtakım açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu konuşmasının büyük kısmında PKK/YPG terör örgütünün elebaşlarından Mazlum Kobani ’ye yer verdi. Çavuşoğlu konuyla ilgili açıklamalarında “PKK/YPG terör örgütünün elebaşlarından Mazlum Kobani isimli terörist ile ilgili daha önceden internet üzerinden kırmızı bültenle arama talebimizi yayınlamıştık. Bu sebepten dolayı hakkında arama ve tutuklama kararı olan bir teröristle, Türkiye Cumhuriyeti’nin müttefikleri devletlerin görüşmesini kabul etmiyoruz. Hele hele üst düzeyde bir görüşme yapılması bizim açımızdan asla kabul edilemez bir şey “diye konuştu.

Sözlerine devam eden Çavuşoğlu “Aranan teröristler ile görüşmeler yapılması teröristleri meşrulaştırmaktan başka bir şey değildir. Bu kişilerin önümüzdeki günlerde DEAŞ elebaşı Ebubekir el-Bağdadi örneğinde olduğu gibi başka teröristlerle de görüşülebileceğini vurguladı. Oysa bizim için DEAŞ, YPG/PKK, FETO gibi örgütlerin hepsi terör örgütüdür. Türkiye Cumhuriyeti açısından teröristlerle herhangi bir diyaloğa girmek söz konusu bile değildir. Ancak bu bazı devletler için bir gelenek haline geldi” ifadelerini kullandı.


250x250 Banner

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu