Doktor, Hasta İlişkisini Güçlendiren ‘” Selam ve Saygı Projesinden” Olumlu Sonuçlar Alındı” – 8005

Murat Senel Yatay Banner

Ender Gür yatay Banner

Hasan Togar yatay Banner

Doktor, Hasta İlişkisini Güçlendiren ‘

Son zamanlarda sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet konusu maalesef gündemde sık sık yer alıyor. İzmir sağlık bilimleri üniversitesi tepecik eğitim ve araştırma hastanesinde 5 ay önce bir çalışma başlatıldı. Amaç sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddet olaylarının azaltılmasıydı.

Çalışmalar selam ve saygı projesi  ismiyle hayat buldu. Bu selam ve saygı projesi İzmir’in pek çok farklı hastanesinde de uygulanmaya başlanacak. Selam ve saygı projesi kapsamında 5 ay önce tüm doktorlara ve hemşirelere “etkili iletişim” eğitimi verildi. Bu eğitimim amacı herkese iletişimin önemini anlatmak. Bunun için hastanenin belirli noktalarında iletişimin önemini anlatan afişler asıldı. Hatta tüm sağlık personelleri bu bağlamda yakalarına gülen yüz rozetleri astı. İzmir il sağlık bakanı da yürütülen bu selam ve saygı projesinden olumlu sonuçlar aldığını belirtti. Ve asıl hedeflerinin bu selam ve saygı projesini İzmir dışında da pek çok yere de ulaştırmak olduğunu ekledi. Ayrıca İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışan yapan Doç. Dr. Erdem Özer de selam ve saygı projesi sayesinde hastalarla aralarındaki diyalogların de hızla geliştiğini ve düzeldiğini söyledi. Bu durum hastaların tedavi sürecine de olumlu yansıyor.

Doktor Erdem özer Sağlık çalışanlarının tek amacının hastalarını iyi şekilde tedavi edip yüzlerinin gülümsemesini sağlayabilmek olduğunu da ekledi. Yapılan gözlemler sonucunda selam ve saygı projesi uygulanmaya başladığı günden bu yana hastaların oldukça memnun ve mutlu şekilde hastaneden ayrıldığı fark edilmiş. Bu güzel uygulama umarız Türkiye’nin pek çok hastanesinde hayata geçer. 


250x250 Banner

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu