Dolandırıcılar OMÜ’ye Dadandı – 7239

Dolandırıcılar OMÜ'ye Dadandı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) yabancı öğrenci kayıt işlemlerinin sürdüğü öğrenilirken, eğitim için Samsun’a gelen yabancı öğrencilere bazı dolandırıcıların para karşılığı ‘sahte evrakla kayıt belgesi’ düzenlediği gündeme geldi.

Yabancı öğrencilerin kayıt işlemlerinin OMÜ Öğrenci İşleri Birimi’nde ücretsiz yapılmasına rağmen tuzağa düşen yabancı öğrencilerden düzenlenecek evrak başına 500 ila 600 dolar alındığı iddia edildi.

REKTÖR YARDIMCISININ ADINI KULLANIYORLAR

Dolandırıcıların ‘OMÜ Rektör Yardımcısı Vedat Ceylan’ adına sahte öğrenci kabul mektubu düzenlendiği ortaya çıktı. Bu evrakları alan yabancı öğrencilerin söz konusu evrakların sahte olduğunu bilmedikleri, bu evraklarla OMÜ’ye başvurarak kayıt işlemlerini yaptırdıkları, evrakların sahte olduğu belirlenince ise büyük bir hayal kırıklığı yaşadıkları öğrenildi.

BÜYÜK VURGUN YAPIYORLAR

OMÜ yetkilileri tarafından yapılan açıklamada ise sahte kayıt evrakı düzenleyenlerin bu işten büyük rant sağladıkları doğrulandı. Yetkililer, bu işi yapan dolandırıcıların ‘sahte mezuniyet belgesi’ dahi düzenlediklerine dikkati çekti. OMÜ’de yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi; “Bu konuda üniversite olarak tespit ettiğimiz sahte evraklar var. Durumu YÖK’e ve büyükelçiliklere bildirip ayrıca suç duyurusu da yapıyoruz. Yabancı öğrenciler para karşılığı düzenlenen evrakla üniversitemize kayıt için geliyor ama burada kaydının olmadığını öğrenince mağdur oluyor. Bu konuda üniversitemizin bir sorumluluğu yok. Ancak bu işi yapan şebekeler var.”

Kaynak: SamsunKentHaber.com.tr

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu