Donald Trump: Erdoğan ile İlişkilerimiz Çok İyi Beyaz Saraya Gelmek İstiyor – 8021

Donald Trump: Erdoğan ile İlişkilerimiz Çok İyi Beyaz Saraya Gelmek İstiyor

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Türkiye Cumhuriyeti ve Recep Tayyip Erdoğan hakkında birtakım açıklamalar yaptı. Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Beyaz Saray’a gelmek istediğini ve ikili ilişkilerinin çok iyi olduğunu belirtti. Ayrıca Suriye sınırındaki durumdan da son derece memnun olduğunu ifade etti.

Donald Trump bugün Beyaz Saray’da gazetecilerin sorduğu soruları yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 13 Kasım’da yapılması planlanan ziyaretiyle ilgili sorulan sorulara cevap verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ikili ilişkilerinin çok iyi olduğunu söyleyen Trump, Suriye sınırındaki son durumdan da oldukça memnunum ifadelerini kullandı.

Bir süredir Amerika’da yaşanan sorunlar ve yeni gelişmeler sebebiyle Türkiye ve Suriye konularına değinmeyen Trump, Suriye’deki ateşkesten memnun olduğunu dile getirdi. ABD yönetiminin Türkiye Cumhuriyeti ve Suriye’de bulunan Kürt güçleri ile birlikte çalışmaya devam edeceğini açıkladı.

Türkiye Cumhuriyeti ve Suriye’nin bölgede sınır devriyesi yapmasında bir sorun olmadığını belirten Trump, kendi askerlerini ise geri getirmek istediğini sadece söz konusu bölgedeki petrolü güvenli bir şekilde korumak için az sayıda asker bıraktıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, ABD Temsilciler Meclisinde Türkiye’nin aleyhine alınan Ermeni soykırımı kararı dolayısıyla, 13 Kasım’da Beyaz Saray’da gerçekleşmesi planlanan görüşmenin tam kesinleşmediğini ifade etmişti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu