Dünya Askeri Oyunlarında Rıza Kayaalp Şampiyon Olmayı Başardı! – 7892

Dünya Askeri Oyunlarında Rıza Kayaalp Şampiyon Olmayı Başardı!

Milli güreşçimiz Rıza Kayaalp, 2019 Dünya Askeri Oyunlarında Estonyalı rakibi Heiki Nabiyi yenerek altın madalya kazanmayı başardı ve Türk bayrağını dalgalandırdı, İstiklal Marşımızı okutturdu. Türk milletine büyük bir gurur daha yaşattı.

Dünya askeri Oyunları’nda milli güreşçimiz olan Rıza Kayaalp grekoromen stil 130 kiloda altın madalya kazanmayı başardı. Türkiye Güreş Federasyonu açıklama yaptı Çin’de düzenlenen oyunlarda daha önceden Avrupa ve dünya şampiyonu olmuş milli güreşçimiz Rıza Kayaalp 130 kg finalinde karşılaştığı Heiki Nabi ile maç yaptı. Rıza Kayaalp rakibini 3-1 yenerek kürsünün üst basamağında yerini almayı başardı. Millî güreşçimiz Rıza Kayaalp final müsabakasının bitiminden sonra asker selamı vermeyi unutmadı. Güreşte milli sporcularımız Çin’de düzenlenen 

 Organizasyonu iki altın madalya ve üç bronz madalya ile tamamlamayı başardı. Taha Akgün de altın madalya kazanmayı başardı. Dünya askeri olimpiyat Oyunları’nda milli güreşçimiz Taha Akgül 125 kg’da altın madalya kazandı. Türkiye güreş federasyonu açıklama yaptı. Çin’de Düzenlenen organizasyonda olimpiyat şampiyonumuz Taha Akgül 125 kg finalinde Yadollah Mohebbi ile yaptığı maçı kazanmayı başardı. Rakibini 3-0 yenmeyi başaran Taha Akgül altın madalyanın sahibi oldu. Karşılaşmanın bitiminden sonra asker selamı vermeyi unutmadı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu