Ecrin’i kim öldürdü? Minik Ecrin’in katili… – 5503

Ecrin'i kim öldürdü? Minik Ecrin'in katili...

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde kaybolduktan 21 gün sonra dün ayakkabı ve kıyafefleri bulunan 1,5 yaşındaki Ecrin Kurnaz’ı yeniden arama çalışması başlatıldı. Olay yerinde bulunan kafatası ve kemikler, Ecrin’e ait olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Bu arada aynı bölgenin daha önce tarandığı, kemik parçalarının sonradan o alana bırakıldığı üzerinde durulduğu bildirildi. Savcılık, şüphelerin üzerinde yoğunlaştığı Özkan Kurnaz’ın cep telefon kayıtlarını geriye dönük incelemeye aldı. Kurnaz’ın olay gününe ilişkin çelişkili ifadeleri de mercek altına alındı.

ÖZKAN KURNAZ, MÜGE ANLI’YI ÇILDIRTTI

Müge Anlı programda Özkan Kurnaz’ın ‘Ecrin’i kurt götürmüş olabilir’ sözlerinin ardından çılgına döndü. Ünlü sunucu Özkan Kurnaz’a ‘Çıldırtmayın adamı ya’ diyerek çıkıştı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Vezirköprü ilçe merkezine yaklaşık 32 kilometre uzaklıktaki Alancık Mahallesi’nde oturan Kurnaz ailesinin kızları Ecrin, 7 Mayıs günü evlerinin önünde oynarken kayboldu. Aile, kendi imkânlarıyla aradığı Ecrin’e ulaşamayınca, jandarmaya haber verdi. Bunun üzerine bölgeye jandarma timleri ile AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi. Ekipler, bölgede arama çalışması başlattı. Bölge, helikopter ve drone ile havadan taranırken, AFAD, UMKE ve güvenlik güçleri tarafından da karadan karış karış arandı, mahalledeki evler kontrol edildi. Arama çalışmalarında canlı arama, iz takip ve kadavra köpekleri de kullanıldı. Jandarma komando ekipleri Altınkaya Baraj Gölü kıyısında da arama çalışması yürüttü.
Minik Ecrin’in Altınkaya Baraj Gölü’ne düşmüş olabileceği ihtimalini göz önünde bulundurarak su yüzeyi tarandı. İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli dalgıç polisler de baraj gölüne dalarak, dipte Ecrin’i aradı. Ancak bir sonuç alınamadı. 16 kilometrekarelik alanı tarayan ekipler, küçük kıza ulaşamayınca geçen hafta arama çalışmaları sonlandırıldı

ORMAN MUHAFAZA MEMURLARI BULDU

Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri dün, Alancık Mahallesi’nde denetim yaptıkları ormanlık arazide, dere yatağında ayakkabı ile kıyafet buldu. Orman muhafaza memurlarının ihbarı üzerine bölgeye jandarma ekipleri sevk edildi. Ecrin’in ailesi de bulunan ayakkabı ve kıyafetlerin kızlarına ait olduğunu teşhis etti. Olay yerinde iz takip ve kadavra köpekleri ile yapılan aramalarda kafatası ve dağınık halde kemikler bulundu. Savcının olay yerinde yaptığı inceleme sonrası kemikler toplandı. Kemikler, Ecrin’e ait olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

KEMİKLERİN SONRADAN BIRAKILDIĞI İHTİMALİ 

Kemikler ile Minik Ecrin’e ait ayakkabı ve kıyafetleri bulduğu bölgede, bu sabah yeniden arama çalışması başlatıldı. Bölgeye gelen AFAD ve Jandarma ekipleri, savcı nezaretinde dere yatağında arama çalışması yürütüyor. Çalışmalarda AFAD’ın ‘Abrek’ isimli kadavra köpeği de kullanılıyor.
Bu arada, kemiklerin bulunduğu, Ecrin ailesinin evine 6 kilometre mesafedeki alanın daha önce ekiplerce tarandığı ortaya çıktı. Ecrin’e ait olduğu değerlendirilen kemiklerin sonradan o bölgeye bırakıldığının tahmin edildiği bildirildi.

ÜVEY AMCA TAKİBE ALINDI

Vezirköprü Cumhuriyet Savcılığı’nın ‘kişiyi hürriyetinden alıkoyma ve kasten adam öldürme’ suçlarına ilişkin olarak başlattığı soruşturma da genişletildi. Savcılık ile polis ve jandarma ekipleri, soruşturmada aile içi bazı ilişkileri mercek altına aldı.
Sevcan Kurnaz’ın, 16 yaşındayken kaçarak kendisinden 20 yaş büyük Cengiz Kurnaz ile evlendiği ortaya çıkmıştı. Ecrin 4 aylıkken Cengiz Kurnaz kalp krizinden yaşamını yitirince Sevcan Kurnaz’ın, 7,5 ay önce de ilk eşinin kız kardeşinin oğlu olan Deniz Kurnaz ile evlendiği ifade edildi. Sevcan Kurnaz’ın bu evlilikten de 6,5 aylık hamile olduğu bildirildi.

Ecrin’in üvey amcası Özkan Kurnaz’ın ikilinin ilişkilerini önceden bildiği ve durumu kalp krizinden ölen ilk eşi Cengiz Kurnaz’a söylediği belirlenmişti. Ecrin kaybolmadan önce son olarak üvey amcası Özkan Kurnaz’a bırakılmıştı. Savcılık, şüphelerin üzerinde yoğunlaştığı Özkan Kurnaz’ın cep telefon kayıtlarını geriye dönük incelemeye aldı. Kurnaz’ın olay gününe ilişkin çelişkili ifadeleri de mercek altına alındı. Bu arada, soruşturma kapsamında Ecrin’in dedesi Nuri ile babaannesi Hacer Kurnaz’ın da kan örnekleri alındı.

AYAKKABI DETAYI..!

Samsun’un Vezirköprü ilçesi’nde 23 gündür kayıp olan 1.5 yaşındaki Ecrin Kurnaz’ın cesedini Alancık Mahallesi’nde denetim yapan orman muhafaza memurları buldu. Memurlar, ormanlık arazideki dere yatağında önce küçük çocuğun ayakkabılarını farkettiler.

Edinilen bilgiye göre, dün saat 15.30 sıralarında, Ecrin’in kaybolduğu evin yaklaşık 5 kilometre uzağında Bağırsak Deresi mevkisinde orman muhafaza memurları tarafından ayakkabı ve elbise parçalarına rastlandı. Ormancıların ihbarı üzerine olay yerine gelen jandarma, olay yeri inceleme ve AFAD ekiplerinin yaptıkları arama çalışmasında Ecrin Kurnaz’a ait olduğu düşünülen ceset parçaları ve çocuk ayakkabıları bulundu. Kıyafetler ve ayakkabıların minik Ecrin’e ait olduğunu ailesi de teyit etti. Arama çalışmasında kafatası ve kemik parçalarının bulunduğu öğrenildi. Saat 22.00 sıralarında ara verilen arama çalışmasına bugün yeniden başlandı.

Gün ağarınca olay bölgesinin görüntüleri ortaya çıktı. Pınar yolu üzeri Bağırsak Deresi mevkisinde orman yolu güzergahında bulunan giysi ve ceset parçalarının buraya nasıl atıldığı yetkililerce araştırılıyor. Ayrıca bölgede AFAD’a ait kadavra köpeği Abrek ile cesedin diğer kayıp parçalarını arama çalışması yapılacak.

Mahalle sakinlerinden Hüseyin Çamurcu, “Ormancılar cesedi bulmuş. Yol üstünde ilk önce ayakkabı ve elbise parçalarını bulmuşlar. Daha sonra da ceset parçalarına rastlamışlar. Durumu jandarmaya bildirmişler. Şimdi de bölgede önlem alındı. Aramalara devam edilecekmiş” dedi.

DENETİM YAPAN EKİPLER BULDU!

Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri daha yakından baktıklarında ceset parçaları olduğunu gördüler. Bunun üzerine jandarmaya ihbarda bulundular. Olay yerine sevk edilen ekipler, dere yatağında parçalara ayrılmış olarak Ecrin’in cesedini buldular.

Olay yerinde yapılan incelemede bulunan ceset parçalarının evinin önünde oynarken kaybolan 1,5 yaşındaki Ecrin Kurnaz’a ait olduğu tahmin ediliyor. Olay yerinde bulunan ayakkabının da Ecrin’in kaybolduğu gün ayağındaki ayakkabıları olduğu belirtildi.

“KIYAFETLERİ AİLE TEYİT ETTİ”

Olay hakkında bilgi veren Vezirköprü Kaymakamı Kudret Kurnaz, “Saat 15.30 civarında, çocuğun kaybolduğu evin 6 km uzağında orman muhafaza memurlarının çalışması vardı. Onlar orada bir çocuk ayakkabısı ve bir de elbise parçası buldular. Bunu haber verdiler. Bunun üzerine olay mahalline olay yeri inceleme, jandarma ve AFAD ekiplerini yönlendirdik. Bölgede yaptıkları aramalarda diğer ayakkabıyı ve başka elbise parçaları buldular. Bunları aile üyelerine gösterdik. Çocuğun ayakkabısı ve elbise parçası olduğunu söylediler. O bölgede yapılan aramalarda, kemik parçalarına ulaşıldı” diye konuştu.

 

CİNSEL İSTİSMAR EMARESİ VAR MI?

Ecrin’in parçalanmış cesedine otopsi yapılıyor. Küçük çocuğa ne olduğunu, nasıl öldürüldüğünü bu otopsi raporu ortaya çıkaracak. Minik Ecrin’in üvey amcası tarafından tecavüz edilerek öldürüldüğü iddiaları vardı.

Ecrin Kurnaz’ın üvey amcası Özkan Kurnaz’ın telefonundan çıkan internet aramalarının görüntüsü herkesi şok etmişti. Özkan’ın telefonunda cinsel içerikli sitelere giriş yaptığı ve yenge, kız kardeş gibi ensest içerikleri aradığı ortaya çıktı. Müge Anlı’da ortaya çıkarılan bu durumun sonucunda herkesin aklına aynı soru geldi… Minik Ecrin bebeğin otopsi sonucundan sonra her şey ortaya çıkacak…

KEMİK PARÇALARI ADLİ TIPA GÖNDERİLDİ

Bulunan kemik parçalarının adli tıpa gönderildiğini belirten Kaymakam Kurnaz, “Kimlik tespiti adli tıp raporu sonucunda netleşecek. Şu anda çocuğundur demiyoruz. Fakat bulunan elbise parçaları ve ayakkabı aile fertlerine gösterildi. Çocuğa ait olduğunu teyit ettiler. Kemiklerin çocuğa ait olup olmadığının net bir tespiti için adli tıpa gönderildi” şeklinde konuştu.

 

MİNİK ECRİN’İN CESEDİ KÖYE 1 KM UZAKLIKTA BULUNDU

Ceset parçaları yapılan incelemenin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Ceset parçalarının bulunduğu dere yatağı ile Ecrin’in kaybolduğu evin arasında 1 kilometre mesafe olduğu belirlendi.

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis de küçük kızın cansız bedeninin evlerinin uzağındaki ormanlık alandaki dere yatağında bulunduğunu belirterek üzgün olduklarını söyledi.

SAVCILIK AÇIKLAMASI

Vezirköprü Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan açıklamada ise şu bilgiler verildi:

“Kişiyi hürriyetinden alıkoyma ve kasten adam öldürme’ suçlarına ilişkin olarak soruşturmaya devam edilmekte olup, evinin 6 kilometre ötesinde çocuk ayakkabısı bulunması üzerine, ayakkabının kaybolan çocuğun ayakkabısı ile aynı vasıflara haiz olması nedeniyle, tespit edilen bölgede arama tarama faaliyetlerine başlanılmıştır. Arama çalışmaları neticesinde dere yatağının kenarında benzer yaşlarda bir çocuğa ait olduğu tahmin edilen kafatası ve dağınık halde kemikler bulunmuş olup, tespit edilen kemiklerin kaybolan çocuğa ait olup olmadığı hususunda, olay yeri inceleme işlemleri cumhuriyet savcısı huzurunda devam etmektedir.”

7 Mayıs’ta Alancık Mahallesi’ndeki evinin önünde oynarken kaybolan 1,5 yaşındaki Ecrin Kurnaz 22 gündür aranıyordu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu