Ekrem İmamoğlu, İSPARK’ın başına Samsunlu genel müdür atadı – 7116

Murat Senel Yatay Banner

Ender Gür yatay Banner

Hasan Togar yatay Banner

Ekrem İmamoğlu, İSPARK'ın başına Samsunlu genel müdür atadı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Genel Sekreterliğe Kocaeli’nden, SAMULAŞ Genel Müdürlüğü’ne Malatya’dan bürokrat atamış, bazı daire başkanlarını da yine şehir dışından getirmişti.

Bu atamalar yüzünden Başkan Mustafa Demir, Samsunlular tarafından “Samsun’un öz evlatları neden yok sayılıyor?” denilerek, büyük tepki görmüştü.

SAMSUNLULARA TEŞEKKÜR JESTİ

Samsun’da ‘ithal bürokrat’ tercih edilirken, İstanbul’da çeşitli şirketlerde başarılı yönetici pozisyonlarında bulunan Samsunlu bürokrat Murat Çakır, CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından İSPARK gibi çok önemli bir kurumun başına ‘genel müdür’ olarak getirildi. İmamoğlu’nun bu hamlesi başta İstanbul’da yaşayan Samsunlular olmak üzere Samsun’da da büyük bir takdirle karşılandı.

İSPARK A.Ş. Genel Müdürlüğü’nü yeni dönemde Samsun doğumlu ve Samsun Anadolu Lisesi mezunu Murat Çakır yapacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bu ataması özellikle her iki seçimde de İstanbul’da yaşayan Samsunluların kendisine büyük destek vermesi karşılığında, Samsunlulara büyük bir jest yapması olarak algılandı. 

MURAT ÇAKIR KİMDİR?

1973’te Samsun’da doğan Murat Çakır, orta ve lise eğitimini Samsun Anadolu Lisesi’nde tamamladı. 1996 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun olan Murat Çakır, 2008 yılında Boğaziçi Üniversitesi “Yönetici MBA” bölümünde yüksek lisansını tamamladı. 2019’da Beykent Üniversitesi İşletme Doktora programına başladı. İş hayatına 1996 yılında Ernst&Young “Denetim” bölümünde başlayan Çakır, 1999-2006 yılları arasında Finans Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’de çeşitli yönetici pozisyonlarında bulunduktan sonra, 2006-2011 arasında şirketin Mali ve İdari İşler, Operasyon, Bilgi Teknolojileri, Krediler ve Risk Kontrol’ den sorumlu “Genel Müdür Yardımcısı” olarak çalıştı. 2011-2015 yılları arasında Fina Enerji Holding A.Ş.’ de Mali ve İdari İşler, Bilgi Teknolojileri ve İnsan Kaynaklarından sorumlu “Genel Müdür Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyesi” olarak görev yaptı. 2015’te Bayraktar Grubuna, “İç Denetim ve Bilgi Teknolojileri Grup Başkanı” olarak katıldı. Çakır, Ocak 2016 itibariyle Mart 2019’a kadar sürdüreceği Bayraktar Otomotiv ve Servis Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü görevine atandı. İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ve Türkiye İç Denetim Enstitüsü Derneği üyesidir. İyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

 

Kaynak: Meydannet.com


250x250 Banner

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu