En iyi 5 araştırma üniversitesi açıklandı! – 7952

En iyi 5 araştırma üniversitesi açıklandı!

Araştırma üniversitelerinin, akademik kadro ve bütçe açısından değerlendirilmesi neticesinde 2 yıllık performans sonuçları YÖK tarafından açıklandı. Araştırma üniversitelerinin sıralamaları kamuoyu ile paylaşıldı. Araştırma üniversiteleri arasında en iyi üniversiteler şu şekilde sıralandı; ODTÜ, Boğaziçi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, İstanbul Teknik ve Hacettepe.

Yükseköğretim Başkanı Profesör Doktor Yekta Saraç’ın başkanlığını yaptığı toplantıda aday araştırma üniversitelerinin rektör ve ilgili rektör yardımcıları da katıldı. 2017 ve 2018 yılına dair araştırma üniversitelerinden bilgiler talep edildi. Bu bilgiler ile yapılan doğrulamalar ve kıyaslamalı analizler doğrultusunda 11 araştırma ve 5 aday araştırma üniversitesine yönelik performans derecesi sonuçlandı. Söz konusu olan araştırma üniversiteleri araştırma kalitesi araştırma kapasitesi ve etkileşim ve işbirliği olarak üç ana başlık altında toplamda 33 kategoriye göre sıralandı. Proje kapsamında üniversitelerin ilk 2 yılındaki oluşan performansları kapsamında değerlendirmeler yapıldı. Araştırma ve aday araştırma üniversiteleri 2017 ve 2018 yılı performanslarına göre listede yer aldılar.

Saraç, ” YÖK’ün, rekabet gücünün artmasına ve kalkınmaya katkıda bulunacak araştırma ve aday araştırma üniversitelerinin yükseköğretimdeki yerini ve gelişimine çok önemsediğini ” vurguladı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu