Enerji Verimliliği Portalı, Yıl Bitiminde Tamamlanacak – 7944

Murat Senel Yatay Banner

Ender Gür yatay Banner

Hasan Togar yatay Banner

Enerji Verimliliği Portalı, Yıl Bitiminde Tamamlanacak

Enerji verimliliği alanındaki oyuncuları buluşturmayı amaçladıklarını dile getiren Enerji Verimliliği ve Yönetimi Derneği (EYODER) Başkanı Cihan Karamık, sürdürdükleri 60 bin euro bütçeye sahip AB projesinin bir parçası olan Enerji Verimliliği Portalı’nı 2019’un sonuna kadar bitirmeyi tasarladıklarını ifade etti.

Karamık, istekleri arasında enerjide verimlilik potansiyelini açığa çıkarmanın da bulunduğunu paylaşırken, bu potansiyelle ilgili oranların sanayi yönünden yüzde 20-30, binalar yönünden yüzde 40-50 düzeyinde seyrettiğini iletti. Enerji verimliliği konusunun çok sayıda paydaşı bulunan bir konu olduğunu söyleyen Karamık, bu oyuncular arasında kurulacak iletişimleri kolay kılmak için Enerji Verimliliği Portalı projesini başlattıklarını bildirdi.

Yönetimi Derneği (EYODER) Başkanı Cihan Karamık, bu alanın, danışman firmalardan akademisyenlere, sivil toplum kuruluşlarından sigorta ve finans sektörlerine kadar çok sayıda paydaşı olan bir alan olduğunu belirtti. Karamık, bu projenin, başvuruda bulunan 500 proje arasından Avrupa Birliği tarafından seçimi gerçekleştirilen 38 önemli projeden biri olduğunu vurguladı.

Hayata geçirilecek bu platform ile firmaların kendi verileriyle başka firmaların verilerini karşılaştırarak yeni amaçlar tayin edebileceğini ileten Karamık, firmaların veri akıttığı ve bu verilerin istatistiğe evrildiği bir site hayal edildiğinin altını çizdi.
 


250x250 Banner

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu