Erdoğan’dan Ramazan Bayramı Mesajı – 9495

Erdoğan'dan Ramazan Bayramı Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj paylaştı. Sözlerinin başında “Mübarek Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum. Gönül, geçmiş bayramlarda olduğu gibi sevdiklerimizle bir arada olmak isterdi. Fakat tüm dünyayla ülkemizi de etkileyen koronavirüs salgınından dolayı bu bayramı her birimiz evimizde geçirmek durumundayız” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bu salgın sürecinde insanlık olarak zorlu imtihandan geçiyoruz. Allah’a şükür, devleti ve milletiyle ülkemiz sınavı çok iyi veriyor. Ekonomiden sosyal hayata birçok alanda, salgınla mücadele kapsamında uygulamaya konulan tedbirlerden ciddi etkilendi. Mart ve nisan aylarımız sıkıntılı geçerken, mayıs ayında yavaş yavaş, diğer ülkelerle normalleşme adımlarını atmaya başladık. Hep beraber dikkatli davranır, kurallara uyar, maske-mesafe-temizlik hassasiyetine uyarsak, Allah’ın izniyle, bu süreçten alnımızın akıyla çıkacağız.

Türkiye olarak  kendi ihtiyaçlarımızı karşılamanın ötesinde, pek çok dost halka da yardımda bulunduk. Küresel dayanışmanın bolca sözünün edilip gerçeğe dönüştürülmediği bir dünyada, millet olarak insanlığımızı gösterdik. Salgın sürecinde özverili bir şekilde görev yapan, sağlık çalışanları başta tüm kamu ve özel sektör personeline, şükranlarımı sunuyorum.

Alınan tedbirler sebebiyle hiçbir vatandaşımızın mağduriyet yaşamaması, zorluğa, yoksulluğa düşmemesi için devletimizin tüm kaynaklarını devreye soktuk. Sosyal Koruma Kalkanı programlarıyla, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ve istihdamdaki kayıptan dolayı sıkıntıya düşen çalışanlarımıza destek verdik. Bu kapsamda, yaklaşık 10 milyon vatandaşımıza 12 milyar lirayı bulan karşılıksız kaynak verdik. Vergi, pirim, taksit ertelemeleri ve finans kolaylıkları gibi desteklerle, devletimizin tüm imkanlarını milletimize sunduk.

Milletimize, her zaman olduğu gibi bu sıkıntılı günlerde de en güzel şekilde hizmet etmenin çabası içinde olduk. İnşallah salgın sonrası siyasi ve ekonomik olarak tekrar yapılanacak dünyada, Türkiye’nin gücünü, zenginliğini, refahını daha yükseklere taşıyacağız.

Geleceğe ümit ve güvenle baktığımız bu bayram gününde, yanında olamadığınız sevdiklerinize iletişim araçlarıyla da olsa ulaşacağınıza ve bu mutluluğu paylaşacağınıza inanıyorum. Rabbimden hepimizi bir sonraki Ramazan ayına sağlıkla, esenlikle, huzurla kavuşturmasını diliyorum. Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum. Kalın sağlıcakla.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu