Eşinden Boşanan Kadının Sorumluluğu Devlette Olmalıdır! – 8079

Murat Senel Yatay Banner

Ender Gür yatay Banner

Hasan Togar yatay Banner

Eşinden Boşanan Kadının Sorumluluğu Devlette Olmalıdır!

Avukat Yasin Girginden nafaka değerlendirmesi: Eşinden boşanan kadının sorumluluğu devlette olmalıdır dedi. 2. Yargı Paketinde görüşülmesi düşünülen süresiz nafaka konusu üzerine çeşitli ifadelerde bulundu.

Avukat Yasin Girgin, Eşinden ayrılmış bir kadının nafaka ihtiyacı olduğunda bunun sorumluluğu boşandığı eşinde olmaması gerektiğini devletin bu sorumluluğu üstlenmesi gerektiğini söyledi. 2. Yargı paketinde görüşülecek olan Nafakanın 5 yıl süresi olacağı gibi duyumlar alıyorum diyen Yasin Girgin, bir kadının ya da erkeğin nafaka ihtiyacı var ise bu ihtiyacı eski eşinin değil de bu sorumluluk meslek sahibi yapmamış devletindir dedi.

Avukat Yasin Girgin sözlerine şunları da ekledi. Devletin üzerine düşen bu sorumluluk hiç kimseyi süreli ya da süresiz olarak bırakamayacağı söyledi. Bu sebepten dolayı nafakanın, evlilik süresi, çocuğun olup olmaması ya da kusur durumu ile belirlenmesini kabul etmediklerini söyledi. Diğer durumda boşanma sonucunda yoksulluğa düşecek tarafa sırf kusurlu olduğu için nafakanın verilmemesi saçmalıktır. Devlet üzerine düşen bakım, eğitim gibi ihtiyaçlarını üstlenmelidir dedi. Avukat Yasin Girgin Boşanan taraf, süreli veya süresiz şekilde neden nafaka ödemekle sorumlu olsun ki dedi.

 


250x250 Banner

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu