Eski Adliyede Büyük Kriz! – 6394

Eski Adliyede Büyük Kriz!

KESK’e Bağlı BES (Büro Emekçileri Sendikesi) Samsun Şubesi Samsun Cumhuriyet Savcılığı’na başvurarak herkesin kullanımına açık olması gereken tuvaletlerin, araç parkyerleri ve asansörlerin hakimlere ayrıcalıklı olarak tahsisi edildiğini, diğer yargı personelinin bu özel tahsisler nedeniyle mağdur olduklarını belirterek, durumun düzeltilmesini istedi.

BES Yetkilileri 9 Temmuz Tarihinde Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’na resmi olarak azılı başvuruda bulunarak  durumun düzeltilmesini ve diğer çalışanların mağduriyetlerinin giderilmesini istediler.

BES Samsun Şubesi tarafından Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan resmi başvuruda şu hususlara yer verildi:

“Eski Adliye Binamızda Yıllardır İcra Müdürlüğü, İl, İlçe Seçim Kurulları ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü hizmet vermektedir. 
Son zamanlarda Vergi Mahkemesi ve İdare Mahkemelerinin de eski Adliye Binasına gelmesi ile binada çalışan yargı emekçileri sıkıntı çekmektedir. Araç Park Yerleri ve asansörler hakimlere tahsis edilerek büyük ayrımcılık yapılmıştır.

Eski Adliye 3. kata yeni taşınan İdare Mahkemesinin tuvaleti sadece 3 kadın hakime kullandırılarak İcra Müdürlüğü, Seçim Kurulları , ön bürolar ver taramalarda çalışan yaklaşık 100’e yakın kadın arkadaşımız zor durumda bırakılmıştır.

Tuvalet ihtiyacını 2 kabinli,  klozeti olmayan temizlik ve hijyen açısından çalışanların sağlığını tehdit eden yaptırımdan acilen vazgeçilmelidir.
3. katta 3 kadın hakime ayrılan tuvalet büyün yargı emekçileri tarafından kullanılmalıdır.

Gereğinin yapılmasını arz/rica ederiz.”

BES yöneticileri, yargı reformundan bahsedildiği bugünlerde,  önce adliyelerdeki hakim-savcı otoparkı, hakim-savcı girişi, hakim-savcı asansörü, hakim-savcı yemekhanesi yazan tabelaların düzeltilmesini, bu ayrımcılığa  son verilmesini istedi. BES Yöneticileri, eski adliyede yemekhane, tuvalet, asansör sorunlarının hep varolduğunu söylediler.

Kaynak: Karadenizhayatcom

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu