SMS Metal Plastik A.Ş.’den Tekkeköy’e 20 Milyonluk Yatırım..! – 6072

SMS Metal Plastik A.Ş.'den Tekkeköy'e 20 Milyonluk Yatırım..!

Samsun’da 2008 yılında Hurdacılar Sanayi Sitesi’nde Sevinç Metal Hurdacılık kurulan ve sektöre giren Harun Sevinç, bir başarı hikayesine imza atarak Tekkeköy ilçesinde 20 milyonluk yatırımın altına imza attı.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Akyol Boru Sistemleri sahibi Ali Akyol ve Berkan Elektrik ve Ulusoy Plastik’in Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Ulusoy’un da katıldığı açılış törenine iş dünyası temsilcileri ve vatandaşlar yoğun katılım gösterdi.

Su depoları, su hortumu, plastik büz ve metal sanayi sektöründe 12 yıllık tecrübeyi Samsunlularla buluşturmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren SMS Metal ve Plastik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sevinç, hedefinin 5 yıl sonra fabrika kurmak ve 500 kişiye istihdam sağlamak olduğuna dikkat çekti. 

12 YILLIK TECRÜBE
20 milyonluk yatırım ile çalışan sayısını 50’ye çıkardıklarını belirten Harun Sevinç, “Şirketimizin gelecek 5 yıllık planında da alt yapı ve üst yapıda kullanılan plastik boru sistemlerinin üretimini yapacağımız bir fabrikayı da Tekkeköy ilçemizde kurmayı planlıyoruz. 1998 yılından beri Samsun’da ticaretle uğraşıyorum. 2008 yılında Hurdacılar Sanayi Sitesi’nde ilk işyerimizi Sevinç Metal Hurdacılık olarak açtık. 12 yıldır hurdacılar sitesinde hizmet verdik ve halen vermeye devam ediyoruz. Ülkemize, şehrimize, Samsun’umuzun incisi olan tarihin doğduğu kent Tekkeköy ilçemize nasıl daha fazla katkı sağlayabiliriz düşüncesi hiç aklımızdan çıkmadı. Bu duygu ve düşüncelerle yıllar önce başlayan serüvenimiz bizi bugün buralara getirdi” diye konuştu. 

20 MİLYON YATIRIM 50 İSTİHDAM

20 milyonluk yatırım olmadan önce 16 kişi ile hizmet verdiklerini aktaran Sevinç, “Bugün açılışını yaptığımız bu işletmemizde 20 milyon lira yatırımla istihdam sayısını 50’ye çıkarıyoruz. Şirketimizin gelecek 5 yıllık planında da alt yapı ve üst yapıda kullanılan plastik boru sistemlerinin üretimini yapacağımız bir fabrikayı da Tekkeköy ilçemizde kurmayı planlıyoruz. İnşallah Allah izin verirse istihdam sayımızı da 5 yıl içinde 500’e çıkaracağız. Amacımız fabrikalar kurup fabrikatör olmak değil, üretmek, bu güzel şehrimize daha fazla katkı sağlamak, daha fazla istihdam sağlamak. Yaşadığımız kente ne kadar faydamız dokunursa o kadar çok kazanmış sayıyorum kendimi. Ülkemizin ekonomik olarak geçirdiği bu zor günlerde kendimizi geri plana çekmeden Tekkeköy’e güzel bir yatırım yaptık” ifadelerini kullandı. 

MESLEKTAŞLARA TEŞEKKÜR

“Bizi destekleyen her zaman yanımızda olan öncelikle ekibimiz, çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum diyen” Harun Sevinç, şöyle konuştu; “Akyol Boru Sistemleri sahibi Ali Akyol’a, Babacan Plastik Hüseyin Babacan’a, Merzifon Tekman Metal rahmetli Namık Tekman ağabeyimize, Samsun Karkisan Kireç Fabrikası Süleyman Bektaş’a, Acarsoy Metal sahibi İsmail Bilada’ya, Hurdacılar Kooperatif Başkanı Nazmi Kaçak’a, Tekkeköy Belediye Başkanımız Hasan Togar’a ve ismini saymayı unuttuğum daha bir çok değerli iş insanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Ömrüm yettiği sürece ülkemize, şehrimize Tekkeköy ilçemize hizmet etmeye devam edeceğim.”

ÖRNEK VE ÖNCÜ BİR YATIRIM

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ise, SMS Metal ve Plastik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sevinç’i kutlayarak, “Harun beyin bir yaşam hikayesi ve ticaret arzusu var. Ben Harun beyi bu görev süresi içerisinde tanıdım ama bugün özellikle kendisinin de bahsettiği gibi ülkemizin ekonomik anlamda tehdit edildiği ayar verilmeye çalışıldığı bir dönemde 20 milyon gibi bir yatırımın altına imzasını attı. Bu cesaretin en büyük göstergesidir. Önemli olan bu zor günlerde yatırımcılara cesaret edebilmek. Bu cesareti ile diğer iş insanı arkadaşlarına da öncü olmak, örnek olabilmek yönüyle arkadaşımızı kutluyorum. Bu muazzam yatırımın 5 yıl sonra hayalini kurduğu bugün toptancılığını yaptığı üreten karşılığında istihdam sağlayan bir yatırımcı olarak görmeyi Allah bizlere nasip etsin” ifadelerini kullandı. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu