Ev Kazalarına Karşı Her 2 Kişiden 1’i Hiçbir Önlem Almıyor – 10397

Murat Senel Yatay Banner

Ender Gür yatay Banner

Hasan Togar yatay Banner

Ev Kazalarına Karşı Her 2 Kişiden 1’i Hiçbir Önlem Almıyor

Pandemi sebebiyle evde daha fazla zaman geçirdiğimiz bu dönemde, ev kazalarına dikkat çeken Sabancı Holding iştiraki Aksigorta, “Olası Ev Kazalarına Karşı Hazırlık Durumu” başlıklı araştırmasında Türkiye’de her 2 kişiden 1’inin ev kazalarına karşı hiçbir önlem almadığını ortaya koydu.

Yapılan araştırmaya göre, Türk halkının %54’ü ev kazalarına karşı herhangi bir önlem almazken, kadınların ve 3-9 yaş arasında çocuğu bulunan ebeveynlerin ev kazalarına karşı daha hassas olduğu ve bu konuda daha tedbirli olduğu ortaya çıktı. Araştırmada ayrıca, her 3 kişiden ikisi ev kazası yaşarken, %29’luk bir kesim ise hiç ev kazası yaşamadığını belirtti. Araştırmada ev kazalarında %53 oranında en fazla yaşanan kaza kesici aletlerle yaşanan kesikler olarak öne çıkıyor. Kesikleri ise %46 ile düşme ve çarpma, %33 oranında ise yanma ve yanık takip ediyor.

En fazla yaşanan ev kazası %53 oranla kesikler

Ev kazalarına karşı alınan önlemlerin başında, delici ve kesici aletlerin ulaşılabilir yerde olmaması ve elektrik prizlerini koruyucu ile kapatmanın geldiğini belirten Aksigorta Genel Müdür Yardımcısı Tolga Tezbaşaran, “Ev kazalarında %53 oranında en fazla yaşanan kaza kesici aletlerle yaşanan kesikler olarak öne çıkıyor. Kesikleri ise %46 ile düşme ve çarpma, %33 oranında ise yanma ve yanık takip ediyor. Evde olduğumuz ve hastaneye gitmekten imtina ettiğimiz bu dönemde, ev kazalarına özellikle dikkat etmek gerekiyor. Aksigorta olarak müşterilerimize sunduğumuz Online Sağlık Danışmanlığı hizmetimiz ile acil yardım da dahil olmak üzere 14 farklı branş ile müşterilerimizin bizlere ihtiyaç duyduğu her anda yanlarında olmaya devam ediyoruz’’ diye konuştu.


250x250 Banner

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu