Facebook, Beğeni Sayılarını Gizleyebilir – 7474

Murat Senel Yatay Banner

Ender Gür yatay Banner

Facebook, Beğeni Sayılarını Gizleyebilir

Jane Manchun Wong, Facebook ekibinin üzerinde çalıştığı yeni özelliği keşfetti. Uygulamaların kaynak kodlarını inceleyen Wong, Twitter hesabı üzerinden Facebook’un beğeni sayılarını gizleyeceğini söyledi.

Instagram’ın geçtiğimiz haftalarda çeşitli ülkelerde testlerine başladığı beğeni sayılarını gizleme özelliği Facebook’a da geliyor. Jane Manchun Wong’un yayınladığı ekran görüntüsünde beğeni sayılarının gizlendiği açıkça görülmekte.

Facebook’un beğeni sayılarını gizleme özelliği şu anda test aşamasında ve özelliğin yayına alınıp alınmayacağı bilinmiyor. Kullanıcılar hatırlarsınız ki Instagram’ın beğeni sayılarını gizlemeye başlamasına büyük tepki göstermişti.

Görünüşe göre Facebook’un beğenilerin gizlenmesi tüm dünyadaki kullanıcılara açılırsa büyük tartışmalara yol açacak. Facebook yetkilileri konu hakkında herhangi bir açıklama yapmadı.

Instagram beğeni sayılarını gizlemeye başlamasının ardından şu açıklamayı yapmıştı: “Kullanıcılar beğeni sayısına odaklanmamalıdır. Fotoğraflara ve videolara odaklanmalıdır.” 

Facebook’un da Instagram’ın yaptığı açıklamaya benzer bir açıklamayı kısa süre içerisinde yapacağı konuşulmakta. Facebook’un beğeni sayılarını gizleme özelliği hakkında gelen sızıntılar şimdilik bu kadar.


250x250 Banner

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu