Fahrettin Altun, Ferhat Şahin’in Davet Edilmesini Eleştirdi – 7888

Fahrettin Altun, Ferhat Şahin'in Davet Edilmesini Eleştirdi

Türkiye’nin, gerçekleştirmiş olduğuBarış Pınarı Harekâtı sürecinde ABD Başkanı Donald Trump’ın bir yandan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve diğer yandan Demokratik Suriye Güçleri komutanı Ferhat Şahin’e teşekkür etmesi göze çarparken, Ferhat Şahin’in Washington’a ziyareti gündeme geldi.

Trump’ın, Ferhat Şahin’e attığı teşekkür tweetinin ardından, Cumhuriyetçi ve Demokrat senatörler ABD Dışişleri Bakanlığı’na başvuruda bulundular. Senatörler Ferhat Şahin’in Washington’a gelerek Suriye’ye yönelik olarak görüşmelere katılması için hızlı bir şekilde vize çıkarılması için başvuruda bulundu.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ABD Başkanı Donald Trump’ın sürekli olarak teşekkür ettiği Mazlum Kobani olarak biline Ferhat Şahin’in senatörler tarafından ABD’ye davet edilmesine yönelik olarak eleştirilerde bulundu.

Fahrettin Altun, senatörlerin davetine yönelik olarak endişe duyduklarını belirtirken Altun, ABD’li bazı politikacıların ve yetkilerinin Ferhat Abdi Şahin’e meşru bir siyasi kimlik olarak davranmalarından derin bir endişe duyduklarını belirtti. Ferhat Şahin, ABD ve diğerleri tarafından terör örgütü olarak gördüğü PKK’nın üst düzey sorumlusu ve kanun kaçağıdır. Fahrettin Altun’un Interpol tarafından kırmızı bültenle aranmakta olduğunu ifade etti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu