Fiziksel Engelli Genç Burnuyla Hayallerini Tasarlıyor İlham Veriyor – 7822

Fiziksel Engelli Genç Burnuyla Hayallerini Tasarlıyor İlham Veriyor

Yaşadığı Serebral palsi hastalığı nedeniyle ellerini kullanamayan, yürüyemeyen ve konuşmakta güçlük çeken lise öğrencisi Talha Köstekli, Burnuyla hem web tasarıma yapıyor hem de kitap yazıyor.

Ankara’da yaşayan genç sp (beyin felci) hastalığı nedeniyle zorlu yaşamına karşın örnek bir gayret ile hem wep tasarımı yapıyor hemde kitap yazıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı SERÇEV Engelsiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12’nci sınıf öğrencisi olduğu 20 yaşındaki Talha Köstekli Fiziksel engelin yetenek ve hayallerinin önüne geçmesine izin vermedi. Yaşadığı Sp hastalığı nedeniyle ellerini ve ayaklarını kullanamıyor olsa bile dokunmatik ekranların yardımıyla burnunu kullanarak web tasarımı yapıyor. Aynı zamanda edebiyata duyduğu ilgi ve sevgi onu bir kitap yazmaya yöneltmiş ardından kitap yazma serüveni başlamış. Merak ettiği konularda araştırma yapmaktan büyük zevk aldığını cümlelerine ekledi.

Edebiyat aşkını şu cümlelerle açıklayan genç ‘yazmayı yazarken hayal gücüm kullanmayı çok seviyorum.’ Dedi. Köstekli hayallerinden bahsederken ‘ilerde ya senarist yada oyuncu olmak istiyorum. Web tasarımı yapmayı, kodlama ve oyunları da çok seviyorum. Tüm bu işlemlerimi burnum yardımıyla yapıyorum. Ama bize özgü teknoloji şu anda çok fazla olmadığı için birazda korkuyorum. Diye konuştu.

 

Örnek öğrencilerimizden biri

Talha’nın bilişim öğretmeni Pınar küçük okuldaki Öğrencilerin kodlama eğitimine 10’uncu sınıfta başlayıp web tasarım programlama dalıyla devam edildiğini belirtti.

Okul şartlarında imkânların dokunmatik ekranlı bilgisayar ile ayarlanabilir sıraların bulunması tekerlekli sandalyeli öğrencilerimize kendilerini geliştirmekte yardımcı olduğunu anlatan Küçük sözlerini şu cümlelerle devam ettirdi.

Okulumuzda serebral palsi çocuklarımız ve normal gelişim gösteren çocuklarımız beraber eğitim alıyorlar. Mezun olduklarında iş bulma adına donanımlı ve piyasada çalışabilecek gerekli tüm bilgi ve becerileri mevcut. Talha şuan kendi wep sitesinin tasarımını yapabiliyor. Mezun olunca kurumsal kimlik oluşturma ve web tasarımı programlama alanında çalışabilecek bilgilere sahip. yeterki imkan tanınsın ve dokunmatik ekran gibi ihtiyaç duyduğu teknolojiler temin edilip ona sağlansın.

Örnek öğrencimizin diğer bir hayali yazarlık olduğunu vurgulayan Küçük tablet üzerinde burnuyla yazdığı bir kitabı var. Yazdığı kitapta  metinleri çok güzel ve özgün. Hayal gücünün engin deryasında bilim kurgu romanı kaleme almak istiyor. Yazdığı kitabı okuma fırsatı bulduk ve çok başarılı bir çalışma olduğunu gördük. Kitabında kendi hayatını bilim kurguyla harmanladığı bir konu üzerinde durmuş. Hem çok şaşırdık aynı zamanda gururlandık. Adım attığı örnek davranış çok hoşumuza gitti. Dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu