Genel Başkan Kaan: Kurban Bayramımız, Tüm Müslüman Âlemine İnşirah ve Hayırlar Getirmesi Temennisiyle Mübarek Olsun – 7114

Murat Senel Yatay Banner

Ender Gür yatay Banner

Genel Başkan Kaan: Kurban Bayramımız, Tüm Müslüman Âlemine İnşirah ve Hayırlar Getirmesi Temennisiyle Mübarek Olsun

Kaan açıklamasında şunları kaydetti:

Kurban, Hz İbrahim’in kıssa’sı ile emrolundu bizlere.

O ki; Rabbine verdiği sözün hürmetine, hediye olarak bahşedileni Rabbine adamayı, mümin borcu bildi.

O ki; Rabbin kelamı ve kaderi üstüne şüphe duymayı, kendine ayıp bildi.

O ki; Rabbin imtihanını kendine rahmet saydı, imtihanın kudretini, kendine yol bildi.

O ki; şeytanın tüm vesveselerini yok sayıp Tek bir olan emri, kendine Hakk bildi.

Hz. İbrahim, önce İsmail ile müjdelendi. Sonra imtihanının neticesi cennetten gelen Kurban ile. Hz. İbrahim’in sabrının, güveninin ve doğruluğunun hediyesi, bizim bayramımız oldu. Rabbimiz, darlığın ardından O’nu, iki kere inşirah, ferahlık ile müjdeledi.

Müminler sabırlıdır. Her zorluğun Haktan geldiğini ve O’nun yüce imtihanı olduğunu bilir. Şükretmenin hakkını verelim. İmtihanımızı, isyana kurban etmeyelim.

Müminler, adildir. Adaletin tecellisi için doğru olmayı bilir. Güvenilir olmanın hakkını verelim. Kardeşliğimizi su-i zana kurban etmeyelim.

Müminler ölçülüdür. İsraf etmenin, savurmanın, bir gün savrulmaya neden olacağını bilir. Elimizdeki kıymetlerin hakkını verelim. Nesillerimizi, hırslarımıza kurban etmeyelim.

Müminler, tefekkür sahibidir. Doğru ile yanlışı birbirinden ayırmayı bilir. Kusurları örtmede gece gibi olalım. Huzurumuzu, öfkemize ve nefrete kurban etmeyelim.

Müminler, samimidir. Tebessümün ibadet olduğunu bilir. Hayatı birlikte kucaklayalım. İnsanlığımızın güzelliğini kibre kurban etmeyelim.

Müminler eşittir. Her âdemoğlu kıymetlidir. Bu bayram birliğimizin değerini bilelim, hakkını verelim. Beraberliğimizi, kardeşliğimizi fitneye kurban etmeyelim.

Biz bu bayramı vesile tayin edelim. İçimizdeki tüm vesveseyi, nefreti, öfkeyi, düşmanlığı, haseti; dilimizdeki su-i zanı, iftirayı, pası, yalanı; zihnimizdeki şüpheyi, tedirginliği, güvensizliği silip atalım. Toplumumuzu, bu çağın darlığına kurban etmeyelim.

Kurbanlarımızı paylaşalım. Bayramlaşalım. Yardımseverliğin, samimiyetin, kardeşliğin, birliğin, huzurun ve güvenin ülkesi Türkiye’nin hakkını verelim.

Kurban Bayramımız, tüm Müslüman âlemine inşirah ve hayırlar getirmesi temennisiyle mübarek olsun.


250x250 Banner

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu