Genel Sekreter Bayram, “Belediye çok borçlu, insanlar su,yol istiyor” – 7624

Genel Sekreter Bayram,

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in ilk icraatlarından olarak Samsun’a Genel Sekreter olarak getirdiği İlhan Bayram, Samsun’u Kocaeli basınına anlattı. Bayram, Kocaeline özlemini dile getirip, “Burada belediye çok borçlu. Burada insanlar su istiyor, yol istiyor” dedi. 

Kocaeli’nden gazetecilerin de aralarında bulunduğu bazı STK temsilcileri, Artvin ziyareti sonrası Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram tarafından ağırlandı. Bayram’ın açıklamaları Kocaeli Paraf Gazetesi’nde yayınlandı. İlhan Bayram’a misafirperverlikleri nedeniyle teşekkür eden gazeteciler, Bayram’ın Kocaeli’ne duyduğu özlemi de sayfalarına taşıdı. 

KOCAELİ’NDEKİ EVİMİ ZATEN KAPATMADIM

Genel Sekreter Bayram, “Normaldir bir ekip değişti biz de kendimize ayrı bir yol çizelim dedik. Nasibimiz burasıymış. Burada da frekansımın tuttuğu belediye başkanı var. Belediyecilik her tarafta aynı. Burada da insanlar sizden su istiyorlar, yol istiyorlar. Kocaeli’ndeki evimi kapatmadım. Çocuklarım orada. Orayla bağlantım kesinlikle bitmez. Rabbim sağlık sıhhat verirse ben Kocaeli’ye geri döneceğim. Ancak Samsun’da güzel bir yer. Elimden geldiğince hizmet yapacağım” diye konuştu. 

SAMSUN’U MASADA OTURUP YÖNETEMEZSİN

Haberde sürekli Kocaeli şehrini öven İlhan Bayram, Samsun’un eksiklerini de sıraladı: “Burada yapacağımız bir şeyi konuşurken, “Biz, Kocaeli’de şöyle yapmıştık” diye söylüyorum. Samsun’da da güzel işler yapılıyor ancak Samsun, Kocaeli ayarında değil, teknolojisi o seviyede değil. Kocaeli’de beton asfaltı olmayan köy yolu yoktu. Burada 950 tane köy var. İnsanlar yetişememiş. 5 senede 950 köyün yolunu olması gerektiği gibi yapacağız. Burası su konusunda sıkıntılı bir yer değil, barajları var. Kocaeli’deki gibi bir masada oturup bütün Kocaeli’yi idare et. Burada öyle yapamazsın. Buranın çok borcu var. Maddi durumu çok parlak bir il değil. Burada büyükşehirin aylık geliri İSU’nun aylık tahsilatının yarısı. Düşünün burası da büyükşehir. 1 milyon 300 bin nüfusu var ve Kocaeli’den daha çok yatırıma ihtiyacı var.”

Genel Sekreter İlhan Bayram, Kocaeli’nden STK’larla sohbet etti. 

SAMSUN BASINI İLE MESAFELİ KALDIK

Kocaeli basınını da öven Genel Sekreter İlhan Bayram, Samsun basını ile mesafeli kaldığını  belirterek, “Kocaeli basınının hoş bir tarafı var. Kocaeli basını hem tenkit etmede hem yol göstermede çok önemli bir görev icra ediyor. Takip ettiğim Kocaeli yazarlarından eksik kaldığım yerleri tamamladım. Bu görüşlere göre yaptığımız projeleri revize ediyorduk, ekibi revize ediyorduk. Bu önemli bir hadise” dedi. Kocaeli ve Samsun basınını da değerlendiren Bayram, “Kocaeli, yerel basının en güçlü yer olduğu yerdir Türkiye’de. Samsun’da İstanbul seçimlerinden dolayı basınla mesafeli kalmaya çalıştık. Ama tabi basın önemli bir güç. Bir şekilde onlarla da temas kuracağız” diye konuştu. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu