Gereğinden Fazla İlaç Kullanımının Zararları – 7987

Gereğinden Fazla İlaç Kullanımının Zararları

İnsan vücuduna mikropların girmesi sonucunda vücudumuz direnç sağlamak için bir mekanizma oluşturur. Gerekli antikorları vücudumuza salgılar ve hastalıkla mücadele etmeye çalışır. Bu gibi durumlarda birden alınan ağrı kesici ya da antibiyotik vücudumuzun direncini olumsuz yönde etkiler ve gerekli antikorların mikroplarla savaşmasını engeller.

Bu sebepten dolayı doktora sormadan ilaç kullanmamaya özen göstermeliyiz. Gereğinden fazla ilaç içen kişilerde sindirim sistemi başta olmak üzere mideye zarar verir ve enfeksiyona sebep olur. Karaciğerleri olumsuz etkiler ve karaciğer fonksiyonların bozulmasına sebep olabilir. Fazla ilaç kullanımı Bağırsakları bozarak ishale yol açar. Sürekli kullanılan ilaç, bünyeden dışarıya atılmak için böbreklere gelir ve sürekli böbreklerin çalışmasını sağlar belli bir süreden sonra böbrek bu durumu karşılayamaz hale gelerek zorlanır fazla ilaç tüketimi ileride böbrek kaybına neden olabilir.

Bu sebepten dolayı doktor önerisi olmadan kafanıza göre kesinlikle ilaç kullanmayın Herhangi bir yerimiz ağrıdığında ağrı kesici kullanmamalıyız bazı ağrı kesiciler vücuttan atılmadığı için çeşitli bölgelerde birikir ve sağlığımızı tehdit eder. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu