Gözlerinizi Aşırı Derecede Kaşırsanız Görme Kaybına Yol Açabilir! – 8059

Gözlerinizi Aşırı Derecede Kaşırsanız Görme Kaybına Yol Açabilir!

Göz alerjisi bulunan kişiler, gözlerini oldukça fazla kaşıyanlar sürekli bir tarafına doğru ve yastığa aynı yüz tarafını koyarak uyuma alışkanlığına sahip olanlar ‘keratokonus’ ismi ile nitelendirilen hastalığa daha fazla yakalanma riskine sahiptir.

Kornea incelmesi ve bombeleşmesi kavramı ile tanımlanan keratokonus hastalığında astigmat ve miyop hızlı bir biçimde artarak görmeyi durumunu azaltıyor. Hastalık dönemimde tedavi edilemediği durumda kornea nakline, hatta bunun sonucunda ise görme kaybına kadar gitme ihtimali oluşuyor. 

Edinilen bilgiye göre özel bir hastanede görevli Doç. Dr. Aylin kılıç, yaptığı açıklamalarda yeni tekniklerin gelişmesi ile birlikte keratokonusun tedavisindeen son uygulamayqa konulan yeni tıbbi müdahale tekniği ‘biyolojik kornea desteği’ yöntemi ile organ bağışının en az olduğu kornea bağışı sürecinde artık hastaların organ bekleme listesinde aylarca sıra beklemeden kornea nakli olma şansını yakaladığını bildirildi. Göz hastalıklarında çığır açan yeni yöntem biyolojik kornea desteği yönteminde kullanılan teknik ile organ bağışı yoluyla elde edilen tek bir  kişinin korneasından çoğaltılarak 15-20 hastaya nakil edilebilecek özel şekillendirilmiş kornea parçası üretimi yapılabilir ve bu parçalar özel bir solüsyon içerisinde saklanıp, 2 yıl içinde buna ihtiyacı olan uygun hastalara nakli yapılabilir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu