Güliz Ayla 90’ların Sevilen Şarkılarını Takipçileri İçin Yorumladı – 10090

Güliz Ayla 90’ların Sevilen Şarkılarını Takipçileri İçin Yorumladı

Herkes için keşif dünyası sunan D&R, #Şimdi90lar canlı yayınıyla sevilen sanatçıları hayranlarıyla buluşturuyor. Daha önce Eda Özülkü, Erdal Çelik, Reyhan Karaca, Jale, Ferda Anıl Yarkın, Seçil, Ümit Sayın, Sibel Alaş ve Yonca Evcimik gibi isimlerin katıldığı canlı yayın etkinliğinin bu haftaki konuğu Güliz Ayla oldu. Metin Özülkü ve Hakan Eren’in sunumuyla gerçekleşen program, unutulmaz parçalarla dinleyicilere müzik ziyafeti yaşattı. Aramadın Aylardır, Olmazsan Olmaz, Hovarda, Bahsetmem Lazım, Hasretim, Unutulmuş Muydum, Yetmedi Mi, Aşk Yok Olmaktır gibi pek çok şarkı, yayını takip eden müzikseverlerle buluştu.

Güliz Ayla, “90’lar Türk pop müziğinde çok önemli bir dönem. 90’larda çıkan eserler unutulmuyor. Sürekli coverlanıyor. Dönemin sanatçıları da özlemle anılıyor. Hiç yok olmadılar, kaybolmadılar. Üretmeye devam etmeyenler bile unutulmadı. Bizim dönemimizde üretmeyenler hemen unutuluyor. Bence çağımızın vebası hızlı tüketim maalesef… Herkes hemen şarkı üreteyim moduna geçti. Üretici olarak ben de şikâyetçiyim bundan. Dinleyicinin dinleme alışkanlığı değiştikçe üreticinin de üretme anlayışı değişiyor. Tüketiciye cevap verme adına ruhunu kaybediyor şarkılar.” dedi.

Öğrendiği ilk eserlerin Gesi Bağları ve Köylü Güzeli olduğunu vurgulayan Ayla, 90’lardaki çoğu sanatçıyla çalıştığını, Metin Özülkü, Harun Kolçak, Işın Karaca gibi isimlere vokalistlik yaptığını söyledi.

Geçmişten bugüne müzik serüveninden de bahseden Güliz Ayla, “Ben şarkı söyleyerek büyüdüm. Sahneye ilk kez 16 yaşında çıktım. İlk paramı da 16 yaşında müzikle kazandım. Metin Özülkü ile bir konserde tanıştık. İstanbul’a ilk geldiğimde ilk çalıştığım kişi de Metin Abi idi. Ondan gerçekten çok şey öğrendim. Yazdığım ilk şarkı İngilizceydi. Müzik yarışmasına da katılmıştım o şarkıyla. O zamanlar çok İngilizce dinliyordum.” dedi.

D&R’ın müzik sevgisini takipçileriyle paylaşmak amacıyla gerçekleştirdiği #Şimdi90lar projesi, sürpriz sanatçılar ve sevilen şarkılarla önümüzdeki günlerde devam edecek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu