Güvenlik Teknolojileri Okulların Hizmetinde… – 7569

Güvenlik Teknolojileri Okulların Hizmetinde...

Teknolojinin hayatımızdaki yeri güvenlik teknolojilerinde de ön plana çıkıyor ve okullarda da yeni nesil güvenlik sistemlerini velilerin hizmetine sunuyor. Securitas’ın gelişmiş Uzaktan İzleme Hizmeti, ailelere ve velilere maksimum koruma sağlıyor.

Securitas’ın Uzaktan İzleme Hizmeti ile aileler okul bahçesindeki kameraya bağlanarak çocuklarını izleyebiliyor, kişisel takip cihazları ile istedikleri zaman çocuklarının konum bilgisine ulaşabiliyorlar. Öte yandan akıllı kameraların anında tespit edebildiği şüpheli kişi veya paket gibi olağanüstü durumlara okul güvenliği tarafından anında müdahale edilebiliyor.

Akıllı Yazılımlar ile Profesyonel Özel Güvenlik Hizmeti

Akıllı yazılımlarla desteklenen okul çevresindeki kameralar, ileri teknolojik yazılımlar ile okulun konumuna, çevresine ve risk değerlendirmesi sonuçlarına göre detaylı tanımlamalar yapılarak kuruluyor. En uygun kamera kurulumu gerçekleştirildikten sonra, okul sahasında yasak bir bölgeye giren ya da çıkan birinin tespiti, unutulmuş bir paket, okul çevresinde şüpheli gezen bir kişi, kalabalık grupların oluşması gibi durumları anında tespit ederek, acil durum alarmı oluşturuyor ve okul güvenliğinin anında aksiyon alması sağlanıyor.

Kişisel Takip Cihazı ile Çocuklarınız Güvende Olsun

Okul çevresinde kurulan kameraların yanı sıra, aileler çocuklarının nerede olduğunu kişisel takip cihazları ile de takip edilebiliyor. Okul araçlarında yer alan araç takip sistemleri ile hız sınırı kontrolü, okula varış ve servis kalkış saatlerinin sms ile bildirilmesi, okul aracının içindeki kameraya uzaktan bağlanılarak çocukların takip edilebilmesi ve araç içi görevlinin yakasındaki kamera ile çocuklara refakat edilme sürecini izlemek mümkün oluyor.

Özellikle okul hayatına yeni başlayacak olan öğrencilerin güvenliği için de etkin bir çözüm olan kişisel takip cihazı uygulaması, aileler için de büyük bir kolaylık sunuyor. 7/24 kullanılabilecek bu izleme hizmeti sayesinde aynı zamanda okul servislerinin trafik kurallarına uygunluğu da devamlı olarak kontrol ediliyor.

Okulları hem aileler hem de öğrenciler için daha güvenli kurumlar haline getirerek huzurlu bir eğitim ortamı yaratmanın önemine dikkat çeken Securitas, eğitim öğretim kurumlarına alarm izleme çözümleri, fiziki güvenlik tedbirleri ve uzman güvenlik hizmetleri ile entegre çözümler sunuyor. Güvenlik sisteminin eğitim öğretimi olumsuz yönde etkileyecek düzeyde değil, tamamlayıcı yönde olmasına dikkat ediliyor. Okulların bulundukları konum, sosyal çevre, öğrenci profili ve çevresel etkenler göz önünde bulundurularak ortaya çıkan risk analizlerinin ardından oluşturulan entegre güvenlik hizmetleri öğrenci ve velilileri rahatsız etmeyecek şekilde düzenleniyor.

Securitas Türkiye Güvenlik Süreçleri Kalite Koordinatörü Hüseyin Erim okullara sundukları güvenlik çözümlerini şöyle özetliyor: “Her bir eğitim kurumunu bir proje gibi ele alıp, ihtiyaçlarına özel çözümler üretiyoruz. Süreci, doğru güvenlik görevlilerinin seçimi ile başlatıyoruz. Okul servislerinin giriş-çıkış saatlerini, ebeveynlerle çocukların görüşme prosedürünü, okula girip çıkan özel araçların prosedürlerini belirliyoruz. Herhangi bir risk unsuru ortaya çıktığında emniyet yetkilileriyle irtibata geçerek gerekli bilgilendirmeleri kendilerine yapıyoruz ve gereken önlemleri alıyoruz.” dedi.

Son yıllarda uzaktan izleme sistemleriyle birlikte uzman güvenlik görevlilerinin önem kazandığına dikkat çeken Erim, “Etkin kamera ve alarm sistemleri, PDA cihaz uygulamalarının yanı sıra hizmet alanına özel eğitimler alan uzman güvenlik görevlileri ile oluşturulan entegre güvenlik çözümleri, öğrencileri rahatsız etmeden, onlar için güvenli bir eğitim ortamı sağlıyor. Bilgi, insan ve teknolojinin bir araya getirildiği entegre güvenlik çözümleri ile güvenli ortamlar oluşturuluyor. Uzaktan devriye hizmeti, alarm sistemi, video doğrulama ve akıllı yazılımlarla bir verilen güvenlik hizmetleri anında müdahalenin ötesinde risk teşkil edebilecek bir olayın gerçekleşmesinin önüne geçiyor, olası tehditleri ortadan kaldırıyor.” dedi.

Telekomünikasyondan finansa, havacılıktan madenciliğe, enerji sektöründen endüstriyel tesislere kadar 21 segmente özel güvenlik çözümleri sunan Securitas Türkiye; 76 ilde, 11 Bölge Müdürlüğü’nde, 70 Şube Müdürlüğü ile, 3400 hizmet noktasında yaklaşık 20 bin çalışanı ile 1000’in üzerinde farklı projede hizmet vermektedir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu