Hasan Uzunlar’a bir suç duyurusu daha! – 8260

Hasan Uzunlar'a bir suç duyurusu daha!

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve İlkadım Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Hasan Uzunlar, 10 Kasım’da Atatürk’ün manevi şahsiyetini alan paylaşımları sosyal medya hesabından paylaşmıştı. Olayın basına yansıması üzerine AK Parti Uzunlar’ı AK Parti Grup Başkanvekilliği görevinden almış, disipline sevketmişti. Uzunlar’ın şok paylaşımları bu kez MHP ve İYİ Parti’yi hedef aldı. 

ÇOK SAYIDA SUÇ DUYURUSU HAZIRLIĞI VAR 

Uzunlar’ın yaptığı ‘Her zaman söylerim. MHP’den ayrılan Müslüman kesim Muhsin Yazıcıoğlu ile devam ettiler. Milliyetçi kesim MHP’den kaldı. İP’de tüm bunlardan arta kalanlar gitti ” ifadelerini içeren paylaşım, ülkücü camiayı ayağa kaldırdı. Atatürk’ün manevi şahsiyetini hedef alan paylaşım yapan Uzunlar’a daha önce çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve vatandaş suç duyurusunda bulunmuştu. MHP ve İYİ Parti’yi hedef alan paylaşımlara da çok sayıda kişi suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. 

BU SÖYLEM HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA SEVKTİR 

Samsun’da ikamet eden Seyidi Mehmet Akyüz, Hasan Uzunlar hakkında önümüzdeki günlerde ‘Halkı kin ve düşmanlığa sevketmek suçlaması’ ile suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Suç duyurusunu sade bir vatandaş olarak yapacağını söyleyen Akyüz, “Hasan Uzunlar, sen kimsin? Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi şahsiyetine yönelik hakaret eden ifadeleri kullabiliyorsun? Şimdide MHP ve İYİ Parti’nin müslümanlığını sorguluyor bu arkadaş. Bu şahsiyet, halkı kin ve düşmanlığa sevketmek suçunu işliyor. Bununla ilgili suç duyurusunda bulunacağım. Böyle bir şahsiyetin belediye meclisinde bulunmaya yeri yok. Kesinlikle ihraç edilmeli “dedi. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu