‘Her Şey Kadınlar İçin’ – 7593

‘Her Şey Kadınlar İçin’

Samsun’da bir araya kadınlar, kadınların meslek sahibi olarak gelişimlerine öncülük etmek adına Kadın Uzman Meslekler Derneği’ni kurarak faaliyetlerine başladı. Her şeyin kadınlar için olduğunu söyleyen Dernek Başkanı Yasemin Coşkun, “Dernek, sivil toplum faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek amacı ile kurulmuştur. Dernek üyelerimiz kendi dallarında uzman kadınlardan oluşmaktadır. Örneği; Ben dünya mutfağı şefiyim. Akıl oyunları uzmanımız var, güzellik uzmanları ve işletmecilerden oluşan harika bir kadromuz var” dedi.

Dernek kurucu üyeleri ve üyeleriyle birlikte ortak akılla sektörel sıkıntıların tespiti ve çözümünde gerekli adımları atmayı planladıklarını söyleyen Başkan Coşkun, “Derneğimizde sektörlerinde uzman kadınları hak ettikleri itibarı sağlayarak, toplumdaki diğer kadınlara örnek teşkil etmek ve kadınları sosyal ve iş hayatında uzmanlık alanları olan donanımlı kalifiye bireyler olmalarında, onlara destek sağlamak ve ihtiyaç duydukları manevi ve eğitimsel desteği sağlayarak kadınlarla iş birliği içinde olacağız” ifadelerini kullandı.

Kadınların kendi ayakları üzerinde durmaları gerektiğini ve bunun içinde mesleki eğitimin şart olduğunu ifade eden Başkan Yasemin Coşkun, “Toplumumuzda kadınlarından daha refah ve daha güçlü olmaları gerekiyor. Bunun için de kesinlikle eğitime çok önem vermeliyiz. Bunun da ilk yolu her kadının meslek sahibi olması ve kendi alanında uzmanlaşmasıdır. Biz dernek olarak, mesleği olan kadınların kendilerini geliştirmeleri ve mesleği olmayan kadınların ise meslek sahibi olmaları için çalışmalar yapacağız. Yani her şey kadınlar için olacak” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu