İhracata Destek – 6094

İhracata Destek

Kuveyt Türk Katılım Bankası, bu yılın Ocak ayında İhracat Destek Paketi’ni açıklayarak ihracat bedeli taahhütlü işlemler için müşterilerine uygun koşullarda yaklaşık 500 milyon dolarlık finansman desteği sağlamıştı. Kuveyt Türk, ihracatçılardan gelen yoğun ilgi ve talep üzerine paketin ikinci fazını kamuoyuna duyurdu.

İhracat Destek Paketiyle ilgili bilgi veren Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, “Reel ekonominin desteklenmesi ve büyümenin finansmanına katkı sağlamak amacıyla çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. 2019 yılına hızlı bir başlangıç yaparak Ocak ayında ihracat bedeli taahhütlü işlemlerde geçerli olmak üzere İhracat Destek Paketimizi açıklamıştık. İhracatçılarımız pakete büyük ilgi gösterdi ve hedeflerimizi aşarak yaklaşık 500 milyon dolarlık bir hacme ulaştık.

İhracatçılarımızın yoğun ilgi ve talebi üzerine kampanyamızı devam ettirme kararı aldık. Yeni paketimizle birlikte ihracat yapan müşterilerimizin ihtiyaçlarını analiz ederek onlara uygun oran ve vade seçeneklerini sunuyoruz. İhracat bedeli taahhüdü almak kaydıyla 6 aya kadar ödemesiz olmak üzere 36 aya varan vadelerle fon kullandırarak ihracatçımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Paketimizin yeni etabında kâr oranlarımızı da indirdik. Yeni dönemde ihracatçılarımıza daha fazla destek olmak amacıyla Euro’da aylık yüzde 0,26, dolarda ise aylık yüzde 0,35’ten başlayan kâr oranlarıyla finansman desteği verebileceğiz. 300 milyon dolarlık limitle 1 Ekim 2019’a kadar devam edecek yeni kampanyamızın ihracatçılarımıza ve ülkemiz ekonomisine şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kuveyt Türk Katılım Bankası Hakkında

Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş. (Kuveyt Türk), 1989 yılında kurulmuştur. Seçkin finansal ürün ve hizmetlerini etkin bir biçimde tasarruf sahipleri ve yatırımcılarla buluşturan banka; müşteri odaklı yaklaşımı, teknoloji – inovasyon çalışmaları ve dijital dönüşüm yolunda attığı adımlar ile sektöründeki öncü konumunu sürdürmektedir. Altın bankacılığı alanında adım atan ilk katılım bankası olan Kuveyt Türk ayrıca, Avrupa’nın ve Türkiye’nin ilk banka sukuk işlemini gerçekleştirmiştir. Türkiye’de bir banka tarafından hayata geçirilen ilk Ar-Ge merkezini 2010 yılında kuran Kuveyt Türk, bugün Türkiye’de iki Ar-Ge merkezine sahip tek banka unvanına sahiptir. Ar-Ge merkezinde geliştirilen projeler arasında, video görüşme ile self servis işlemlerin bir arada yapılabildiği XTM gibi dünyada bir ilk olan projeler de yer almaktadır. Bugün itibarıyla Türkiye genelinde 418 şubesiyle hizmet veren Kuveyt Türk Katılım Bankası, yurt dışında ise Bahreyn şubesi ve Almanya’daki banka iştiraki KT Bank AG’yle faaliyetlerini sürdürmektedir. Operasyonel çalışmalarının yanı sıra toplumsal değerleri temel alarak ve kültürel varlıklara sahip çıkarak önemli sosyal sorumluluk projelerine imza atan Kuveyt Türk, “Değerlerimizle büyüyoruz” yaklaşımı doğrultusunda birçok restorasyon projesi üstlenmiş, kitap ve belgesel gibi kalıcı eserler ortaya koymuştur.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu