“İlk Adımdan Kuruluşa” Milli Mücadele Karma Sergisi – 5293

Kutlamalar, Şölen Havasında Sürüyor

Cumhurbaşkanlığımız tarafından yayınlanan 22.02.2019 tarih ve 2019/4 sayılı genelge ile birlikte, İstiklal Mücadelemizin mihenk taşlarından biri olan 19 Mayıs 1919 tarihinin 100. Yıl kutlamaları başta Samsun olmak tüm Türkiye’de gençlik, spor ve kültür şöleni havasında kutlamalar devam ediyor. 

300’den Fazla Etkinlik Yapılıyor

Tüm Samsun olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda – 19 Mayıs 1919’da – ilk adımın atılarak kurtuluş meşalesinin yakılmasının 100. Yılını idrak etmenin onurunu yaşamaktayız. Ülkemizin her köşesinde milli birlik ve beraberlik duyguları içinde, ayrı bir heyecan ve sevinçle kutlanmakta olan 100. yıl etkinlikleri, Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde gerçekleşmektedir. Yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde düzenlenen 300’den fazla proje ve etkinlik yıl boyu devam etmektedir. 

“İlk Adımdan Kuruluşa” Milli Mücadele Karma Sergisi Açılacak

Yapılacak olan tüm etkinliklerin temel amacı; gerçekleştirilen proje ve etkinliklerin, milletimizde milli mücadele ve bağımsızlık ruhunun yaşatılması ve geleceğe aktarılması. Bu etkinlikler kapsamında hazırladığımız “İlk Adımdan Kuruluşa Milli Mücadele Sergisi” ile, 1919’dan 1923’e kadar Türk Devletinin Milli Mücadele tarihinin doğru, güvenilir bilgi ve belgelerle kamuoyuna anlatılması amaçlanmaktadır. Genelkurmay Askeri Tarih ve Strateji Etüt (ATASE) Dairesi Başkanlığı’ndan alınan belge ve fotoğrafların yanı sıra OMÜ Eğitim Fakültesi Resim – İş Eğitimi Bölümü, SAMFAD ve Melek Yıldız Ergül’ün 100. Yıl etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirdikleri sergilerden seçilen eserler sergimizin içeriğini oluşturuyor. Bağımsızlığımızın 100. Yıl ile ilgili yapılan bu çalışmaların tümü, ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda yürüttüğü çalışmalara ilham kaynağı olacağı aşikardır. 

Belge ve Fotoğraflar, 9 Ülkede Sergilenecek

16 – 26 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da açılışı yapılacak “İlk Adımdan Kuruluşa” Milli Mücadele Karma Sergisi, 27 Mayıs – 10 Haziran 2019 tarihleri arasında Samsun’da olacak. Sergi, Fransa, Almanya, Hollanda, Belçika, Birleşik Krallık, (İngiltere) Kosova, Kuzey Makedonya, Bulgaristan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) de açılarak oradaki insanlarında 19 Mayıs 1919 ruhunu yaşamaları sağlanacak. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu