İlkadım Belediyesi’ne 88 Bin TL Ceza – 9592

İlkadım Belediyesi'ne 88 Bin TL Ceza

İlkadım ilçesi Ataköy mahallesi Mert Irmağı kenarında bulunan boş araziye harfiyat ve inşaat atığı döken İlkadım Belediyesi’ne, evre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Çevre Kanunu’na muhalefetten 88 bin TL para cezası kesildi.

İlkadım Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü personeli Avni Kayaoğlu adına kesilen cezada, Çevre Kanunu’nun idari nitelikteki cezalar başlıklı20 nci maddesinin j bendi “Kanunda ve yönetmelikte öngörülen yasaklara ve standartlara aykırı olarak veya önlemleri almadan atıkları toprağa verenlere 88.499 TL idari para cezası verilir” hükmü ile “harfiyat toprağı ile inşaat yıkıntı atıklarının üretici ve taşıyanları tarafından belediyelerin ve mahallin en büyük mülki amirinin gösterdiği ve izin verdiği geri kazanım ve depolama tesisleri dışında denizlere, göllere, akarsulara veya herhangi bir yere dökülmeasie ve dolgu yapılması yasaktır” hükmüne muhalefet suçu işlendiği belirtildi.

Belediye personeline dolayısıyla belediyeye Çevre Kanunu’na muhalefet suçundan ceza kesilirken, öte yandan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın “Çevre hassasiyetinde İlkadım örnek bir ilçe” söylemi akıllara geldi. Başkan Demirtaş, çevre konusunda geçmiş dönemlerde, “Vatandaşlarımızdan gelen şikayetleri anında işleme alarak çevreye tehdit oluşturan ve tehlike arz eden durumlara karşı harekete geçiyoruz. İlkadım çevre hassasiyeti konusunda örnek bir ilçe. Kentin güzelliğini korumak için hepimize görevler düşüyor. Vatandaşlarımız da bu bilinçle hareket etmesi gerekiyor. Amacımız çevre temizliğine karşı farkındalık oluşturmak.

Kaynak:samsunvehaber

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu