İlkadım ve Canik Belediyesi Maaş Ödemekte Zorlanıyor – 5421

İlkadım ve Canik Belediyesi Maaş Ödemekte Zorlanıyor

Samsun’da 31 Mart seçimlerinden sonra belediyelerde adeta ‘yokluklar’ dönemi başladı. Bir çok belediye mali çıkmaz içine girerken, bu yıl ilk kez vatandaşa Ramazan’da iftar sofrası bile kuramadı. Çalışanların maaşları da krize girdi. Yeni başkanlar bütçeyi bir türlü denk getiremiyor. 

Yerel seçimler öncesinde belediyelerin ödeneğinden Şubat ve Mart aylarında önceki aylara göre daha fazla eski borçlar için kesinti yapılmış ve belediyelerde aynı aylarda maaş sıkıntısı yaşanmıştı ancak, 31 Mart’tan sonra adeta kangren oldu. Ramazan ayı nedeniyle vatandaşla yapılan toplu iftarları da ekonomik zorluklar nedeniyle kaldıran belediyeler, maaşları eksik ya da geçikmeli ödeyerek Ramazan ayında ‘bütçe işlerini tam bir rezalete döndürdü’.

YÜZDE 25 EKSİK MAAŞ ÖDEDİ

Çözüm yerine ‘eski borçların bahane edilmesi nedeniyle’ ilçelerde yatırımları da durduran başkanlar, belirsiz bir belediyecilik sürecine girdiler.  İlkadım Belediye Başkanı İYİ Partili Necattin Demirtaş, çalışanların maaşlarından bu ay yüzde 25 oranında kesinti yaparak eksik yatırttı. Gerisinin ne zaman ödeneceği de bilinmiyor. Maaşlarını alan işçi ve memurlar şaşkına döndü. Demirtaş, çevre ve temizlik vergileri ile iki eski belediye binasının satışıyla maaş ödemelerini ve  bütçeyi denkleştirmeyi planlıyor. 

ÇÖZÜM VAR DEDİ OLMADI

Canik Belediye Başkanı İbranim Sandıkçı ise ‘adaylığı sürecinde’ çözüm var diyerek, maaşların ödeneceğini duyurmuştu. Koltuğa oturdu, bir maaş ancak yatırabildi. Ancak yine maaş alacağı geldi. Nisan ve Mayıs ayı maaş ödemelerinde sorun devam ediyor. Bazı işçilerin ise ödenmeyen maaşları nedeniyle yargıya gittiği ifade ediliyor. Sandıkçı da emlak vergileriyle maaşları ödemeyi planlıyor. 

HHalk

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu