İlkadım’da Kız Basketbol Takımı Antremanlarını Doğa Taşıdı – 10271

Murat Senel Yatay Banner

Ender Gür yatay Banner

Hasan Togar yatay Banner

İlkadım'da Kız Basketbol Takımı Antremanlarını Doğa Taşıdı

Sosyal hayattan izole bir şekilde açık alanlarda çalışmalarını sürdüren İlkadım Belediyesini turnuva şampiyonu Turuncu-Mavili  kız basketbolcular Antrenör  Hasan Yaşar,Hasan YTaşa Can Küntüşlü eşliğinde evlerde yapılan antrenmanları doğa taşıdılar. Basketbol sporunda İlkadım ilçesini en iyi şekilde temsil eden İlkadımlı kız basketbolcular doğada antrenman yapmanın keyfini çıkartıyor. Takım sporları için yasaklar devam ederken U-16-18 Kız Basketbolcular  doğa ile iç içe antrenman yapıyor. Antrenör Hasan Yaşar ve Can Küntüşlü sporcuların evlerinde kaldığı sürede hareket etmeleri anlamında çalışmaların  gerekli önlemler alınarak sosyal mesafe kuralına uyarak yapıldığını, sporcuların, koronavirüs testlerinin negatif çıktığı kaydetti.

“Sporcularımızın basketbol özlemini gideriyoruz”

Fırsat buldukça yeşil alanda sporcularla bir araya geldiklerini sözlerine ekleyen Küntüşlü;” “Önceliğimiz, sosyal mesafe, maske ve hijyen. Bu üç kuralı yerine getirerek idmanlarımızı yapıyoruz. Antrenmanlarda çabukluk hareketleri ile bize lazım olan patlayıcı gücümüze ulaşmaya çalışıyoruz. Mola verdiğimizde ise topla birlikte oynayarak basketbol özlemimizi gidermeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“Sporcularımızı turnuvalara en iyi şekilde hazırlıyoruz”

Koronavirüs salgını sürecinde evlerinde çalışan sporcuların normalleşme süreci sonrası turnuvalara hazır bir şekilde döneceğini kaydeden İlkadım Belediyesi Spor Müdürü Hakan Karaman;” Pandemi sürecinde  Bakanlık kararlarının açıklamasının akabinde kulübümüzü kapattık. Sporcularımızı evlerine gönderdik, tesislerimizi dezenfekte ettik ve kullanıma kapattık. Sporcularımızdan evlerinde antrenman yapmalarını istedik. Antrenörlerimiz, sporcularımıza evlerinde yapabilecekleri programları verdi. Biz de o antrenmanları takip ettik. Sporcularımız tüm olumsuzluklara giden kötü şartlara rağmen birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini sergiledi. Antrenörlerimizin uyguladığı hazırlık çalışmalarını doğaya taşıyıp güzel bir ortamda yürüyüş ve koşu antrenmanlarını yapmalarının uzun süre evde kalan sporcuları için motivasyon ve moral kaynağı oldu. Evlerdeki antrenmanların olumlu sonuç verdiğini gördük. Herkes lige hazır bir şekilde çalışmalarına devam ediyor” diye konuştu.


250x250 Banner

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu