İmamoğlu HDP İstanbul İl Başkanlığı’nı ziyaret etti – 6171

İmamoğlu HDP İstanbul İl Başkanlığı'nı ziyaret etti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gün içerisinde Saadet Partisi ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanlıklarına yaptığı ziyaretin bir benzerini HDP İstanbul İl Başkanlığı’na da yaptı. 31 Mart ve 23 Haziran seçim süreçlerine değinen İmamoğlu, ”Bu yerel bir seçimden olmaktan öte, demokrasi tercihine dönüştü. Bu tercih döneminde de her siyasi partiye oy vereni, yüzde 100 hizmet edilmesi gereken vatandaş olarak görüyoruz. Zira biz bu anlayışımızda, bize oy vermeyenlerin, oy verenlerden önce var olma ve eşitlik süreçlerinde en önde olduğunu bilen bir anlayışa sahibiz” dedi. 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sabah saatlerinde Saadet Partisi ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanlıklarına yaptığı siyasi parti ziyaretlerini, öğle vakti Tarlabaşı’ndaki HDP İstanbul İl Başkanlığı’na giderek devam ettirdi. İmamoğlu, HDP İstanbul İl eş başkanları, Esengül Demir ve Cengiz Çiçek ile basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonunda İmamoğlu, HDP heyetine İstanbul temalı seramik hediye ederken, eş başkanlar da İBB Başkanı’na ünlü yazar Amin Maalouf’un ”Ölümcül Kimlikler”, Murray Bookchin’in ”Kentsiz Kentleşme” ve cezaevinde bulunan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ın ”Kürt Siyasetinin Mor Rengi” isimli kitapları ile HDP Kadın Meclisi’nin hazırladığı ”Kadın Özgürlükçü Yerel Yönetimlerin Gaspı Kayyım Raporu” adlı çalışmayı takdim etti. 

”HER PARTİNİN KATKISINA İHTİYACIMIZ VAR”

İmamoğlu, Demir ve Çiçek, daha sonra birlikte kameraların karşısına geçti. İmamoğlu, gazetecilere, görüşmenin içeriğini şu sözlerle anlattı: 

”İstanbul’da tüm siyasi partilerle, İBB olarak, önümüzdeki süreci yönetmek, bir arada düşünmek, tartışmak, bu bağlamda bir işbirliği istediğimizi belirtmiştik. Bu kapsamda HDP’yi bugün ziyaret ettik. Eş başkanları bizi ağırladılar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Yine kendilerine ziyaret ettiğimiz partilerde de ifade ettiğimiz gibi bundan sonra bir siyasi partiler masamız olacağını, bu masada, İBB’de meclis üyesi olsun olmasın, bizim mutlaka katkılarına desteklerine ihtiyaç duyduğumuzu belirttik. Bu konuda görüş birliğine iş birliğine vardık. İnşallah İstanbul’a söz verdiğimiz gibi, kurum içerisinde asla partizanlık duygusunun olmadığı, İstanbul’a da farklı bir demokrasi iklimini yaymak adına herkesi içine katan, herkesin eleştiri ve önerisine iş birliğini en üst seviyeye taşıyan dönemi başlatmak arzusundayız.”

”YENİ SİYASET İKLİMİ, YENİ BİR SİYASET…”

”Özellikle bu son geçirdiğimiz seçim açıkçası bize bunu gösterdi. Bu yerel bir seçimden olmaktan öte demokrasi tercihine dönüştü. Bu tercih döneminde de her siyasi partiye oy vereni, yüzde yüz hizmet edilmesi gereken vatandaş olarak görüyoruz. Zira biz bu anlayışımızda, bize oy vermeyenlerin, oy verenlerden önce var olma ve eşitlik süreçlerinde en önde olduğunu bilen bir anlayışa sahibiz. Benim inancım odur ki, bize oy verenlerin içinde her siyasi görüş var. O bakımdan konuşmalarımda her siyasi görüşe her siyasi geçmişte partiye oy vermiş insanlara teşekkür ettim. Dolayısıyla burada da HDP’ye oy veren vatandaşlarımızın ilçelerdeki görevli arkadaşların bize olan teveccühleri bize olan destekleri de bizim için çok değerliydi. HDP’li olan vatandaşlarımıza da teşekkürümü burada yeniliyorum. Demokrasiye olan inançları ve teşvikleri ve takviyeleri konusunda da HDP yönetiminin söylemlerini, bu seçim sürecinde çok değerli buluyorum. Yeni bir siyaset iklimi, yeni bir atmosfer oluşmasını önemsiyorum.”

”TÜRKİYE SİYASETTEKİ AYRIMCILIKTAN ZARAR GÖRMEMELİ”

”Türkiye’miz, siyasetteki ayrımcılıktan, siyasetteki kutuplaşmadan zarar görmemeli. Siyasetin birleştirici uzlaştırıcı barıştırıcı bir dile sahip olması gerekiyor. Ben bunun da yerel yönetimden başladığını iyi bilenlerdenim. Yaşayan birisiyim 5 yıllık belediye başkanlığımda. Şimdi de bunu bütün İstanbul’a yaşatmak arzusundayım. Gerekli bütün fedakarlıkları yapmaya hazırım. Gerekli bütün iş birliklerini yapmaya hazır olduğumu belirtmek isterim. Bunun da Türkiye’nin demokrasisine katkı sunacağını şimdiden görüyorum. Bu bağlamda, yerel yönetime olan hassasiyetler saygı en üst seviyeye taşınması için mücadele verecek bir belediye başkanıyım. Tekrar HDP İstanbul eş başkanlarına, yönetimine hem seçim öncesi hem seçim sonrası beni ilk ziyaret eden kendileri oldular, bu konuda da teşekkür ediyorum. Bugünkü kabul için de ayrıca teşekkür ediyorum.”

DEMİRTAŞ SORUSUNA EREN ERDEM’Lİ YANIT

İmamoğlu’na, ”Seçimlerde cezaevinden size açık destek çağrısı yapan Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etmeyi düşünüyor musunuz” sorusu yöneltildi. İmamoğlu bu soruya, ”Sayın Demirtaş’a ben, 23 Haziran öncesi söylemleri ve ortaya koyduğu teşvikten ve destekten ötürü teşekkürümü etmiştim. Bu tutum ve davranışlar, elbette bizim için çok değerli. Zira bu çokça bize de soruldu. Tutuklu ama yani niçin tutuklu? Bunu herkes gibi ben de anlamak istiyorum. Bu bağlamda özellikle hukuk açısından mağdur edilmiş her kim var ise ben yanında olduğumu ve bu sürecin bir an önce bitirilmesi gerektiğini, insanların suçu belli değilken yaratılan ortamda yıllarca hapis yatan insanların hayatlarını kaybettiğini biliyoruz. Daha dün değil evvelsi gün, bir Ergenekon süreci yaşandı ve bu süreçte intihar edenler olduğunu biliyoruz. O süreçte hayatlarını kaybedenleri biliyoruz. O süreçte yaşamların ailelerin değiştiğini biliyoruz. Hukuka aykırı düzenin insanların hayatını etkilemesini kim kabul edebilir ki? Hiç kimse kabul edemez. Vicdana hukuka adalete sığmayan işler bunlar. Bu bakımdan elbette imkan olsa ziyaret etmek isterim. Ama bazı ziyaretlerle ilgili kurallar var. Bizim milletvekilimiz var hapiste: Eren Erdem. Suçu ne? Niye tutuklu mesela? Onun gibi başka vekiller var gazeteciler var. Bunlar suçluysa suçunu ortaya koyun. Değilse bir yargılama süreci varsa bırakın tutuksuz yargılansınlar. Bu kadar net ve basit bir talep. Bu bağlamda umarım herkes için adalet hızlıca yerini bulur ve hak eden herkesin özgürlüğüne kavuşmasını diliyorum” yanıtını verdi. 

EŞ BAŞKAN DEMİR: ”İSTANBUL HALKININ İRADESİNE SAHİP ÇIKTIK”

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Demir de İmamoğlu’na, nazik davetinden dolayı teşekkür ederek, ”Türkiye’de bir ilk olması bakımından çok önemli bir ziyaretti” dedi. 31 Mart seçimlerinin iptali ile demokratik Türkiye talebinin ortaya çıktığını belirten Demir, ”HDP de bu süreçte Türkiye’de demokrasinin inşa edilebilmesi için toplumda kutuplaşmanın karşısında duran bir pozisyonda yer almıştır. İstanbul’da 6 Mayıs’ta yapılan darbeye karşı tutumumuz son derece net olmuştur. Halkımız, bu haksızlık, hukuksuzluk karşısında Sayın İmamoğlu’nu desteklemiştir. İstanbul halkının iradesine sahip çıkmıştır. Sayın İmamoğlu, İstanbul’da yaşayan tüm kimlikleri kapsayan ve hizmeti ortaklaştıran, yurttaşın taleplerini esas alan bir belediyecilik anlayışını hedeflediğini esas aldığını gösteriyor. Hak gaspı konusunda İstanbul’da gösterdiğimiz tutumu, Türkiye’nin her yerinde açık bir şekilde gösterdiğimizi beyan etmek istiyoruz. Diyadin Belediye eş başkanlarımıza yapılan saldırıyı da buradan kınamak istiyoruz” diye konuştu. İmamoğlu, vatandaşların yoğun ilgisi altında HDP binasından ayrıldı. 
 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu