İmamoğlu İstanbul hakkında Soruları Yanıtladı! – 8072

İmamoğlu İstanbul hakkında Soruları Yanıtladı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, finans kuruluşlarıyla gerçekleştirilecek olan toplantı öncesi İstanbul’a yönelik olarak gelen soruları yanıtladı. Ekrem İmamoğlu İstanbul gibi bir şehrin finans ve ticaret merkezi olduğunu ne yatırımların artmasıyla İstanbul’un daha da gelişeceğini belirtti.

Ekrem İmamoğlu gerçekleşecek olan toplantıda finans kuruluşlarına İstanbul’un içinde bulundurduğu potansiyeli anlatacağını söyledi.  Türkiye’nin yarıdan fazla ekonomisinin İstanbul’da oluştuğunu ve İstanbul’un cazibe merkezi olduğunu ve dünyada dinamik olarak nadir olan şehirlerden birisi olduğunu ifade etti. İstanbul’un daha fazla yatırıma ve kaynaklara ihtiyaç olduğunu söyledi ve gerçekleşecek toplantıda İstanbul’un potansiyelinden bahsederek yatırım için ikna çabasında olacağını söyledi.

Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un yüksek bir potansiyele sahip olduğunu ve İstanbul’un demokratik anlayışlı bir belediye başkanı tarafından yönetildiğini finans yatırımcılarının görmesi gereken bir unsur olduğu yorumunda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleşecek finansal yatırımlar karşısında borcunu ödeyebilecek bir kapasite içerisinde olduğunu ifade etti.  Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un bazı ihtiyaçları olduğunu söyledi ve bu kaynaklar ile gerçekleşen projeler ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin borçlarını ödeyebileceğini ifade etti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu