İngiltere’de Genç Yaşta İntihar Oranı Yükseliyor! – 8023

İngiltere’de Genç Yaşta İntihar Oranı Yükseliyor!

İngiltere’de toplumsal açıdan kaygı verici bir rapor yayımlandı. Ülkede, genç yaştaki insanlar arasında intihar oranının, geçtiğimiz 20 senenin en yüksek düzeyine eriştiği kaydedildi.

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi (ONS), 2018 senesinde meydana gelen intihar olaylarıyla ilgili önemli bir rapor hazırladı. Rapor kapsamında, intihar eden kişilerin yaş ve cinsiyetlerinin yanı sıra, ölümlerin en yoğun hangi kentlerde ortaya çıktığına dair veriler ilan edildi. İngiltere’de geçtiğimiz sene intihar eden insan sayısı, 6 bin 507 olarak açıklandı. Rapor, açıklanan bu sayının bir önceki seneye kıyasla yüzde 12 oranında bir artışı gösterdiğini ortaya koydu. Ülkede, her 100 bin insandan 11,2’sinin intihar ettiği ve intihar yüzdelerinin erkekler açısından kadınlardan daha yüksek olduğu paylaşıldı.

Raporun çarpıcı kısmı, gençlerle ilgili veriler üzerinden ortaya çıktı. İngiltere’de yaşayan genç insanlar arasında intihar yüzdelerinin geride bırakılan 20 senenin en yüksek düzeyine eriştiğine vurgu yapıldı. 2018 senesinde, yaş aralığı 10-25 olan 730 genç insanın yaşamını sona erdirdiği aktarıldı. Mali problemler, alkol ve madde bağımlılığı, toplumsal soyutlanma gibi unsurların intihar sebepleri olarak öne çıktığı ifade edildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu