İnme Riskine Karşı 6 Önlem – 7938

İnme Riskine Karşı 6 Önlem

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. İlhan Elmacı İnmenin bir beyin hasarı sonucu oluştuğunu belirterek risk taşıyan hastaların bazı önlemler almasını istedi.

Tansiyonunuzu Dengede Tutun

Yüksek tansiyonun en büyük zararlarından birisi de beyin damarlarının duvarlarında deformasyon oluşturarak damar sertleşmesine yol açmasıdır. Damar sertleşmesiyle ortaya çıkan şey ise kanın pıtlaşıp damarı tıkmasıdır. Böylece beyin hasar görüyor ve felç riski artıyor.

Kan Şekerinizi Kontrol Altında Tutun

Diyabet hastalığının en büyük zararlarından birisi de damar sertleşmesine yol açması. Damar sertleşmesiyle beraber oluşan kan pıhtılaşması da yine damar dokularını bozarak inmeye zemin hazırlıyor.

Sık Sık Kolesterol Takibi Yapın

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı olan Prof. Dr. İlhan Elmacı Kolesterolün kişilerin bünyelerine uygun bir seviyede tutturulmasının çok önemli olduğunu söyledi. Kişiden kişiye değişen bu değerlerle inme riski azaltılabilir.

Stresinizi Yönetmeyi Öğrenin

Yapılan son araştırmalara göre Stresin sadece psikolojik rahatsızlıklara yol açmadığı, aynı zamanda fiziksel ve biyolojik etmenlere de zarar verdiği kanıtlandı. Birçok hastalığın stres temelli olduğu saptanırken; ani felçlerin de kaynağı olabileceği ortaya konuldu.

Boy Kilo Endeksinizi Dengede Tutun

Yine beyine ve sinir sistemine en çok zarar veren faktörlerden birisi de obezite. Kişinin fazla kiloları stresle eş değerde olduğu zaman özellikle bu dönemde oldukça risk taşıyor. Fazla kilolardan kurtulmak felç riskini azaltıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu