İntel İşlemci Konusunda Liderlik İçin Gaza Bastı – 7976

İntel İşlemci Konusunda Liderlik İçin Gaza Bastı

Birçok alanda iyi işler yapan İntel bu sefer işlemci teknolojisini geliştirmeyi hedefliyor. İntel şirketi 10 nm teknolojisini hazır hale getirmek için senelerdir mücadele ediyordu. Bu arada AMD firması bir atılım gerçekleştirerek 7nm işlem teknolojisiyle İntel’in karşısına çıkmıştı. Amd’nin yaptığı bu atılım sonrasında işlemcilerde güç tüketimi azaltılmış, performans artışı yaşanmıştı. İntel firması uzun bir aradan, sonra böyle devam etmek istemediğini belirtti. Şirket işlemci piyasasının yeniden lideri olabilmek için büyük yatırımlar yaptığını açıkladı.

İntel Firması İşlemci Üretim Teknolojisine De El Atacak

Son 3 aylık kârını yayınlayan İntel firması 19 milyar doların üstünde bir gelir elde ettiğini açıkladı. Ancak bu büyük kazancın arkasında 10 nm işlemciler bulunmuyor. Yatırımcılara yaptığı açıklamada İntel firmasının CEO’su Bob Swan, firmamızın şu anki hedefi 10 nm üretimini arttırmak. Bunun ardından 2021 yılında 7nm işlemcileri üreteceğiz. Bu üretim konusu için 2 yıllık bir hedefimiz var. Amd’nin piyasada tekel olması şirketimizin bu şekilde karar vermesine sebep oldu.

Özellikle ucuz fiyatlı ve güçlü işlemcileri ile kullanıcıların sevgisini kazanan AMD firması hala duraksamadan işlemci üretimine devam ediyor.

İntel firmasının böylesine bir teknolojiyi geç getirmesi firmayı “İşlemci Üreticisi” tahtından etmiş olabilir. Ancak AMD firması geliştirdiği yeni teknolojiler sayesinde oldukça güzel işler yapmaya devam edecek gibi duruyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu