Irak Başbakanından Dikkat Çeken Açıklama: Müdahalelerde Gerçek Mermi Kullanıldığını İtiraf Etti – 8065

Irak Başbakanından Dikkat Çeken Açıklama: Müdahalelerde Gerçek Mermi Kullanıldığını İtiraf Etti

Irak başbakanı olarak görev yapan Adil Abdülmehdi, Irak’ta devam eden eylemlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Irak polisinin, 319 kişinin yaşamını yitirdiği hükümet karşıtı gösterilerde gerçek mermi kullandığını itiraf etti.

Irak başbakanı bugün bakanlar kurulu toplantısının ardından bir takım açıklamalarda bulundu. 1 Ekim tarihinde başlayan ve başta Başkent Bağdat olmak üzere ülkenin orta ve Güney kesimlerindeki şehirlerde devam eden eylemlerle ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Uluslararası Af Örgütü, İnsan Hakları İzleme Örgütü Ve Birleşmiş Milletler, Irak’ta devam eden protestolarla ilgili eylemcilere karşı ölümcül silah kullanıldığı yönünde rapor hazırlamıştı. Hazırlanan raporlar hakkında başbakan Abdülmehdi “Güvenlik güçlerimiz yalnızca 10 günlük kısa bir süre zarfında gerçek mermi kullandı. Bu durum zaten hükümetin protestolarla ilgili açtığı özel soruşturmada belirtiliyor” sözlerini kullandı.

Yolsuzluğun Çözülmesi Lazım

Sözlerine devam eden Başbakan Abdülmehdi “Protestocuların önemli istekleri arasında bulunan ve eylemlerin önemli bir sebebi olan yolsuzluk konusu çözülmesi gereken sorunların başında geliyor. Bizler hem yolsuzlukla hem de yolsuzluğa teşvik edici sistem ile sürekli mücadele etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu