Irak yönetimi tüm dünyaya duyurdu: ABD askeri ülkemizde biraz durduktan sonra gidecek – 7872

Irak yönetimi tüm dünyaya duyurdu: ABD askeri ülkemizde biraz durduktan sonra gidecek

Irak yönetimi, Suriye’den geri çekilerek ülkelerine giriş yapan ABD askerlerinin Irak’ta fazla kalmayıp geri gideceklerini duyurdu. Irak Yönetimine ait Güvenlik Medyası tarafından yazılı açıklamalar yapıldı. Suriye’den geri çekilen ABD askerlerinin, Irak sınırlarına girip sonra ülkeyi terk etmek için onay aldığı söylendi.

Irak yönetimi, Suriye’den geri çekilerek Irak topraklarına giriş yapan ABD askerlerinin ülkelerinde fazla kalmayacağının altını önemle çizdi.Irak yönetimine ait Güvenlik Medyası Ağı tarafından yazılı açıklamalar yapıldı. Suriye’den geri çekilen ABD askerlerinin, Irak (IKBY) topraklarına girip sonra ülkenin dışına çıkmak için izin ve onay aldığı belirtildi.

“Onay gelmedi”

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin yaptığı açıklamada, “Suriye’den geri çekilen bu askerlerin Irak’ta kalabilmesine hiçbir şekilde onay vermemiz ihtimal dahilinde değildir” ifadelerine yer verildi.

ABD askerlerini taşıyan zırhlı araçlar ve askeri mühimmat tırları dün Suriye sınırında bulunan Simelka Sınır Kapısı’ndan Irak’a giriş yapmıştı.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper de iki gün önce açıklama yapmıştı. Başkan Donald Trump’ın kararıyla Suriye’den geri çekilen 1000 civarındaki Amerikan askerinin Irak’ın batıdaki bölgelerine yerleştirileceğini söylemişti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu