Irak’taki Protestolar Sürüyor! – 8026

Irak'taki Protestolar Sürüyor!

Tahmini olarak 10 gündür Yeşil Bölge’ye giriş yapmaya çalışan protestocular yeni bir hareket daha yaptı. Başkentin göbeğinde bulunan Tahrir Meydanı’nda bir araya gelen protestocular Başbakan Adil Abdülmehdi’nin Ofisi’nin bulunduğu Allavi semtine ve Bağdat müzesine giden yolları kapatıp ofisi kuşatma altına almak için birtakım çalışmalar yaptı.

Sokaklarda lastik yakıp ani hamleler yapan protestoculara güvenlik güçleri sert bir şekilde müdahale etti. Protestocuları dağıtmak amacıyla güvenlik güçleri ateş açtı ve gaz bombası kullandı. Bu durumun ardından 5 kişi hayatını kaybetti ve 30’dan fazla kişi de yaralandı. 

Protestocuların Yeşil Bölge’nin yanı sıra devlet televizyonu, İran Büyükelçiliği ile Adalet Bakanlığı’nın yer aldığı Salihiye bölgesine ulaşmak için uğraştığı bildirildi. Irak Silahlı Kuvvetleri Komutanı Sözcüsü General Abdülkerim Halef ise Salihiye bölgesine giriş yapan ve Adalet Bakanlığı’na erimeye çalışan protestocuların bir lokantayı ateşe verdiği öne sürülerek güvenlik güçlerinin protestocuları müdahale ederek dağıttığını ilan etti. Olayların devam ettiği bölgelere çok sayıda askeri birlik sevkiyatının yapıldığı da ileri sürüldü. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu