İran Uranyum Zenginleştirmeye Devam Ediyor – 8047

İran Uranyum Zenginleştirmeye Devam Ediyor

İran nükleer çalışmalarına devam ediyor. Uranyum zenginleştirme oranını yüzde beşe çıkardığını duyurdu.

İran uranyum zenginleştirmesinde yeni bir adım attı! Atom Enerjisi Kurumu Sözcüsü Behruz Kemalvendi’nin cumartesi akşamı yaptığı basın açıklamasından verdiği demeçleler de şu ifadeler yer aldı “İhtiyaçlarımız ve verdiğimiz emirlere göre şu etapta uranyum zenginleştirme oranımızı yüzde beşe çıkarttık. İran uranyumu dilediği ölçüde zenginleştirebilir.

İran yüzde 3,67 olan uranyum zenginleştirme oranını geçtiğimiz üç ayda yüzde 0,9 yükselterek yüzde 4,5 oranlarına getirmişti. Şimdi ise bu oranı yüzde beşe çıkarttı.

İran geçtiğimiz Çarşamba günü nükleer anlaşmalar neticesinde çalışmalarını durdurmak zorunda kalan Fordo Nükleer Tesisi’nin resmi olarak yeniden açıldığını ve faal olarak çalışmalara başladığını duyurmuştu. 

ABD’nin nükleer anlaşamadan çekilmesi ve iran’a yönelik yeni yaptırımlar uygulaması üzerine İran hükümeti nükleer anlaşmalarda adı geçen maddelerin yükümlülüklerinden vazgeçiyor.

Uranyum’u Yalnızca Sivil amaçlar Doğrultusunda Kullanıyoruz

İran Nükleer silah iddialarını bir bir reddediyor. Hiçbir nükleer silah üzerinde çalışma yapmadıklarını ve yalnızca Uranyum elementini sivil amaçlar doğrultusunda kullandıklarını belirtiyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu