İran’dan Amerika Birleşik Devletleri’ne Çağrı! – 8017

İran’dan Amerika Birleşik Devletleri’ne Çağrı!

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Amerika Birleşik Devletleri’nin İran’a yönelik baskı politikasının başarısız olduğundan bahsetti. Ayrıca Washington’a 2015 yılında imzalanan ve Başkan Donald Trump’ın 2018 yılında İran’ın balistik füze ve bölgesel faaliyetlerini de kapsayan yeni bir antlaşmaya varabilmek için geri çekilme kararı aldığı nükleer antlaşmaya dönmesi yönünde bir çağrıda bulundu.

Zarif geçtiğimiz günlerde bu konuyla alakalı olarak twitter üzerinden bir mesaj paylaştı.  Paylaştığı tweet de ABD’nin bu işe yaramayan politikalarından vazgeçmesi gerek ifadelerine yer verdi. Yaptığı bir başka paylaşımda ise ABD’nin geçtiğimiz günlerde İran’ın inşaat sektörüne yönelik askeri alanlarda kullanılan önemli materyallere yönelik de uygulayacağı yeni yaptırımlara da sert bir tepki gösterdi. ABD’nin bu yaptırımlarını ekonomik terör olarak nitelendirdi ve bunlara boyun eğmeyeceklerini de vurguladı.

 Bu konular sebebi ile iki ülke arasında gerginlik günden güne tırmanıyor. Bu sebeple de İran yönetimi, eğer ABD uygulanan bu yaptırımlardan vazgeçmezse hiçbir şekilde diplomatik temasta bulunmayacaklarını dile getirdi. Bunlara rağmen ise ABD yönetimi koşulsuz görüşmelere karşı açık kapı bıraktı.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu