İrfan Buz imzayı attı..! Samsunspor 3 yıl ona emanet..! – 5641

Murat Senel Yatay Banner

Ender Gür yatay Banner

Hasan Togar yatay Banner

İrfan Buz imzayı attı..! Samsunspor 3 yıl ona emanet..!

İmza töreni öncesi konuşan Genel Menajer Mustafa Aztopal, “Dün resmi sitemizde ilan etmiştik. Bugün İrfan Buz ile 3 yıllık sözleşme imzalıyoruz. Böylesine deneyimli ve Samsunspor projesine yürekten inanan, bizlerle birlikte olmayı kabul ettiği için bizi mutlu eden değerli bir teknik adamla sözleşme imzalayacağımız için çok mutluyuz. Çünkü hedeflerimize bizimle aynı doğrultudan bakıyor. Bizimle aynı paralelden bakıyor” dedi.

İrfan Buz’a inandıklarını belirten Teknik Menajerimiz Yücel Uyar ise, “2019-2020 sezonunun bütün Yılport Samsunspor camiasına, taraftarlarımıza, hocamıza hayırlı olmasını diliyorum. Yakından tanıdığım İrfan hocamla gerek kurslarda gerekse çalıştırdığı takımlarda zaman zaman birlikte olduk. Kendisine son derece inanıyoruz. Çünkü çalıştığı kulüplere hep bir ivme kazandırmış, etik değerleri öne alarak çalışmış, dürüst, çalışkan, kişiliğine sonuna kadar inandığımız bir hocamızdır. İrfan hoca ile çalışacak olmaktan da son derece mutluyuz. Anlaşmamız 3 yıllık ama inşallah daha uzun yıllar çalışmayı arzu ediyoruz. Onun deneyimlerinin, çalışkanlığının bizim Samsunspor camiasına ve futbol kültürüne uyduğuna inanıyorum” diye konuştu.

Mustafa Aztopal ve Yücel Uyar’ın ardından konuşan ve Samsunspor’da olmaktan çok mutlu olduğunu ifade eden Teknik Direktörümüz İrfan Buz, “Uzun yıllar Almanya’da kaldıktan sonra burada Bursaspor, Gençlerbirliği, Malatyaspor ve Osmanlıspor kulüplerini çalıştım. Her zaman vizyonlu bir kulübü çalıştırmak istediğimi kariyer planlamamda hep önde tutmuşumdur. Bana Samsunspor’dan teklif geldiğinde neden kabul ettiğimi söylemek istiyorum. Samsunspor çok farklı. Mazisini çok iyi bilmek gereken bir kulüp olduğu için ve Yücel hocamızda takımı çok iyi anlattığı için büyük Samsunspor taraftarların önünde olmaktan dolayı çok mutluyum. Hedeflerim çok nettir. Vizyon açısından kendimizle örtüşen bir durum olduğu için teklifi kabul ettim. Süper Lig’den 2’nci lige geldik. Bulunan konumdan çıkması gereken bir camia olduğu için seve seve kabul ettim. Bunu da idrak ederek ve yüzde 100 mutlu olacağımı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Futbolu yaşayan bir teknik adam olduğunu ifade eden İrfan Buz, “Taraftarlarım ve kulübüm ile birlikte aidiyet duygusunu her zaman ön plana koymuş bir insanım. Takım ruhunun çok önemli olduğunu düşünen bir insanım. Çok iyi bir eğitim aldığımı düşünüyorum. Bütün bu birikimlerimi Samsunspor’a vermek istiyorum. Hedeflerim ve oynatacağım futbol nettir. İddialı bir şekilde geliyoruz. İnşallah hep birlikte bu Samsunspor’u burada değil, ilerde Süper Lig’de göreceğiz. İnanıyoruz ama inancı da doldurmamız gerekiyor. İyi bir kadro mühendisiyle, çalışmakla ve taraftarın bütünlüğü ile bunları başaracağımıza inanıyoruz. Buraya gelen oyuncularımızdan da bunu istiyoruz. Ben bunu nasıl içten söylüyorsam futbolcularım da burada oynamak istediğinde bunu idrak ederek yaşaması gerektiğini düşünüyorum. Vizyonel bir şekilde, çağdaş bir şekilde Samsunspor’u layık olduğu yere getireceğiz” dedi.

Homojenik bir kadroya sahip olmaları gerektiğini ifade eden İrfan Buz, “Kendi felsefem, ısıran, basan, 3’üncü bölgede ofansif futbol oynayan bir teknik adam olduğum için bunları da özellikle hazırlık döneminde belli sistemi oturtma sistemimiz var. Homojenik bir yapıya sahip olduğunuzda takım ruhu ve burada olmaktan mutlu olan futbolcularla bu savaşı kazanırsınız. Zaten büyük Samsunspor taraftarı her şeyi ortaya koyacaktır. Her galibiyetten sonra çok daha coşkulu bir şekilde bizi destekleyecektir. Şuandaki listemiz çok kabarıktır. Tabi ki bizim de listemiz var. Bunları yönetimle istişare şekilde gittiğimizde doğruyu buluruz. Kuvvetli bir listemiz var. Kadro yapısını da çok fazla şişirerek değil de kaliteli bir şekilde bunu götürmek gerektirdiğini söyleyebilirim. Benim yapımda ısıran, coşkulu, istekli, 3’üncü bölgede ama aynı zamanda takım savunmasına sadık ve disipline uygun oyuncu bakacağız. Almanya’nın altyapısındaki ve üstyapısındaki oluşumun içerisinde bulundum. Sizlerle birlikte burada başarı öyküsünü yazmaya geldik. Tabi ki zorluklar önümüze çıkacak. Dışarı çıktığımızda zaman zaman sıkıntılarla karşılaşacağız. Onlara cevap verme açısından bunları hem antrene etmemiz gerekiyor hem de hazırlamamız gerekiyor. Kadronun sayısını düşüreceğiz.  Lider futbolcuya, savaşan futbolcuya ve kaliteli futbolcuya ihtiyacımız var. Bunları yapıp en iyi kadroyu bulmaya çalışacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Teknik Direktörümüz İrfan Buz, 3 yıllık sözleşmeyi imzaladı. İrfan Buz’un yardımcılıklarını ise Erkan Buz, Taner Alpak, Mehmet Yıldız, Sedat Yalçın ve İsmail Aydoğdu yapacak.


250x250 Banner

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu