İşletmelerdeki Elektronik Cihazların Ömrünü Uzatan Teknoloji – 6357

Murat Senel Yatay Banner

Ender Gür yatay Banner

Hasan Togar yatay Banner

İşletmelerdeki Elektronik Cihazların Ömrünü Uzatan Teknoloji

Enerji kalitesi alanında 6 kıtada 60’a yakın ülkeye ileri teknoloji çözümler sunan Elektra Elektronik, Türkiye’de ilk ve tek yerli üretim olan aktif harmonik filtreleri ile sanayicileri büyük bir yükten kurtarıyor. Elektrik enerjisini verimli kullanmak için enerji iletim hatlarının ve şebekenin gereksiz yere yüklenmesine sebep olan ve kayıpları artıran reaktif gücü minimum seviyede tutmak gerekiyor. “Reaktif güç kompanzasyonu” adı verilen bu işlemi başarılı bir şekilde gerçekleştiremeyen üretim tesislerinde, ihtiyaç duyulan aktif elektrik enerjisinden hariç olarak elektrik sistemi şebekeden düzensiz olarak güç çekiyor. Sürekli olarak çekilen ve tüketilmeyip üretim tesisine geri gönderilen bu reaktif enerji sonucu kaybedilen milli kaynaklar nedeniyle bu bedel işletmelere ceza olarak yansıtılıyor. Bu cezaya ise “reaktif güç cezası” deniyor. Elektra Elektronik, değişken elektrik enerjisi yüklerine sık rastlanılan otomotiv, beyaz eşya gibi sektörlerde kritik önem taşıyan reaktif güç kompanzasyonunu sorunsuz ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilen aktif harmonik filtreler sayesinde işletmelerin yüksek meblağlarda reaktif güç cezası ödemelerinin önüne geçiyor.

Enerji kalitesi sorunlarına son

Endüstride ve ticari tesislerde elektriksel kirlilik anlamına gelen harmonik ve yüksek nötr toprak gerilimi kaynaklı enerji kalitesi problemlerinin önüne geçmeyi, iş kayıplarını ve üretim verimsizliklerini ortadan kaldırmayı hedefleyen Elektra Elektronik, yoğun Ar-Ge çalışmaları sonucunda Türkiye’nin ilk ve tek yerli üretim aktif harmonik filtrelerini üretti. Dünya çapında sektördeki en yüksek performansa sahip aktif harmonik filtreleri üreten şirketlerden biri olan Elektra Elektronik, akredite test kuruluşlarında test edilip uluslararası standartlara uygunluğu tescil edilen bu ürünüyle Türk elektronik sanayisinin gerçek anlamda Ar-Ge gerçekleştiren sayılı firmaları arasında yer aldığını bir kez daha kanıtlıyor. Enerji kalitesi sorunları yaşayan firmalara yüksek katma değerli çözüm sunan Elektra Elektronik, işletmelerdeki elektronik cihazların doğru ve tam randımanlı olarak taahhüt edilen zamana kadar sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlayarak cihazların ömrünü uzatıyor. En güncel ekipmanlar ve en yeni teknolojiyle üretilen Elektra Elektronik aktif harmonik filtreler, muadillerine göre daha az enerji harcıyor. Güç kalitesini iyileştiren ürün, işletmelerdeki enerji kalitesinin sürdürülebilir ve sürekli olmasını sağlıyor.

Güvenli ve sürekli elektrik için kesin çözüm

Elektra Elektronik’in ürettiği aktif harmonik filtreler, elektrik sistemlerinin güvenli ve stabil olmasının öncelikli ihtiyaç olduğu demir çelik, denizcilik, sağlık, tekstil, otomotiv ve bankacılık gibi sektörlerde enerji kalitesi açısından kritik önem taşıyor. Aynı zamanda elektrik şebekelerinde harmonik kirliliğin giderilmesinde büyük rol oynayarak düşük enerji kalitesinin sebep olduğu problemlerin de önüne geçiyor. Enerji şebekesinden sıklıkla etkilenen hassas üretim tesisleri, data centerlar, ofis binaları, alışveriş merkezleri gibi tesislerin yanı sıra rüzgar ve güneş santrallerinde de kullanılan bu yeni nesil ürün, değişken enerji yüklerinin yoğun olduğu işletmelerde akım ve gerilim kirliliklerini ortadan kaldırarak elektrik enerjisinin güvenli ve sürekli arzına olanak sağlıyor. Modüler yapısıyla kolaylıkla kapasite artırımına gidilebilen Elektra Elektronik Aktif Harmonik Filtreler, sistemdeki akım dengesizliğini düzenleyerek nötr hattının akımını yok ediyor. Yüksek performanslı ve güvenilir özelliğiyle öne çıkan bu ürünler, ihtiyaç duyulan değerlere göre kullanılmak üzere pano tipi ve duvar tipi olmak üzere iki farklı şekilde üretiliyor.

Elektra Elektronik Hakkında

Türkiye elektronik sanayisinin öncü markası Elektra Elektronik, yaklaşık 40 yıl önce İstanbul Esenyurt’ta transformatör (trafo) üretmek amacıyla kuruldu. Transformatör üretimi ve enerji kalitesi alanındaki çalışmaları ile yıllar içinde hızlı büyüme gösteren Elektra Elektronik, 2010 yılından itibaren Ar-Ge’ye yaptığı yatırımlarla öne çıkmaya başladı. Trafo sektöründeki öncü ürünlerine ek olarak 2015 yılından itibaren ileri teknoloji elektronik ürünlerin üretimine ağırlık veren şirket, günümüzde transformatör, reaktör, sargılı elemanlar, enerji kalitesi ve güç elektroniği çözümleriyle Türkiye’de ve dünya genelinde sanayinin birçok alanında hizmet veriyor. Türkiye’de ilk ve tek yerli üretim olan aktif harmonik filtreleri üreten Elektra Elektronik, enerji kalitesi alanında dünyaya ileri teknoloji çözümler sunuyor. 6 farklı kıtada 60’a yakın ülkeye yerli ve milli trafo ve elektronik ürün ihracatı gerçekleştiren Elektra Elektronik’in Türkiye’nin yanı sıra Almanya’da Elektra GmBH şirketi, Çin ve Amerika’da ise satış ofisleri bulunuyor. Elektra Elektronik ürünleri ve çözümleri ile Türkiye’de havalimanı, raylı sistemler, şehir hastaneleri gibi önemli projelerin yanı sıra yurt dışında Çin demiryolları, Guangzhou atık su projesi, Sırbistan Elektrik İdaresi ve Rusya demir çelik fabrikaları gibi çok sayıda projeye katma değer sunuyor. 2016-2018 yılları arasında hızlı tren projeleri kapsamında istasyonlardaki elektrik panolarının uygulamasını gerçekleştirmesi sonucunda önemli bir sıçrama yaşayan şirket, son 3 yılda büyüme ortalamasını yüzde 20’ye çıkardı ve 2018 yılında bir önceki yıla kıyasla yüzde 25 büyüme gerçekleştirdi. Yurt dışı pazar payının ve iş hacminin her geçen gün hızla artmasıyla 2019 yılını “Atılım Yılı” ilan eden Elektra Elektronik, İstanbul Esenyurt’ta kurulu fabrikasında üretim hattını büyütme kararı aldı. Şirketin, mevcutta 5 bin metrekare kapalı alanda faaliyet gösteren fabrika kapasitesini iki katına çıkaracak yatırım ve çalışmaları devam ediyor. 2019 sonunda büyüme ve yenileme çalışmalarının tamamlanması hedeflenen fabrikası ile Ar-Ge çalışmalarına ivme kazandıracak olan Elektra Elektronik, TÜBİTAK ortaklı projelere yoğunlaşarak sanayi-üniversite işbirliği projeleri paralelinde 2020 yılında “Elektra Elektronik Ar-Ge Merkezi” kurulum sürecini başlatmayı planlıyor. Üretim kapasitesi, çalışan sayısı ve ihracat oranı açısından Türkiye’de alçak gerilim trafo ve reaktör sektörünün lider firması konumunda olan Elektra Elektronik, Türkiye’de kendi sektöründe Amerika’ya ihracatı mümkün kılan UL Belgesi’ne sahip sektöründe tek firma. Yeni yatırımıyla birlikte ihracat pazarlarına Amerika’yı da ekleyerek 2020’de toplam ihracat oranını yüzde 70’e çıkarmayı hedefleyen Elektra Elektronik, dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.


250x250 Banner

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu