İsmail Uyanık Tek Bir Hamleyle Samsunspor’a Servet Bıraktı… ‘Nurullah’ı Oynatalım Hocam!’ – 9896

İsmail Uyanık Tek Bir Hamleyle Samsunspor'a Servet Bıraktı... 'Nurullah'ı Oynatalım Hocam!'

Yılport Samsunspor’un başarılı kalecisi Nurullah Aslan gösterdiği başarılı performansla bir çok önemli kulübün radarına girmeyi başardı. Bu sezon 28 maçta kalesinde sadece 11 gol gören 23 yaşındaki eldiven her geçen gün değerine değer katıyor. Yılport Samsunspor’un şu anda en değerli futbolcusu olan Nurullah’ın, Kırmızı-Beyazlı kulübe katılmasında en büyük etkenin dönemin Samsunspor Kulübü Derneği Başkanı ve şirketin ortağı İsmail Uyanık’ın olduğu öğrenildi.

ASLAN PAYI UYANIK’IN
Geçen sezon Samsunspor’un transfer komitesinde yer alan, Halk Gazetesi yazarı Hakkı Yeşilyurt, Nurullah transferini birebir yaşayan birisi olarak aslan payını İsmail Uyanık’a verdi. Geçtiğimiz Pazartesi günü Futbol 55 programında konuşan Hakkı Yeşilyurt “O nedenle birileri rol kapma telaşına girmesin” dedi. 

HERKES AHMET ALTIN’I BEKLİYORDU
Nurullah’ın transferinin ardından İsmail Uyanık’ın genç kaleci için yaptıklarının bununla da kalmadığı, sezon başında çok önemli bir karara imza attığı öne sürüldü. Uyanık’ın ligin ilk haftası yaklaşırken herkes Ahmet Altın’ı kalede beklerken dönemin teknik direktörü İrfan Buz’a “Kalede Nurullah Aslan’ı oynatalım hocam” dediği, deneyimli teknik adamdan genç eldivene güvenmesini istediği öğrenildi. 

TEK BİR TALİMATLA MİLYON LİRALAR
31 Aralık 2019’da Samsunspor’daki tüm görevlerinden istifa eden İsmail Uyanık’ın Nurullah için bu kadar ısrarcı olması, büyük bir riski göze alarak sezona Nurullah ile başlanması yönünde talimat vermesi, 23 yaşındaki futbolcunun değerine değer katmasına neden oldu. İlerleyen yıllarda transfer olması durumunda Kırmızı-Beyazlı kulübe milyon liralar kazandıracak olan Nurullah, bugün tuttuğu takımın formasını giymenin gururunu yaşıyor. 

Hakkı Yeşilyurt

KİMSE ROL KAPMASIN…

Geçen sezon Samsunspor’un transfer komitesinde yer alan, Halk Gazetesi yazarı Hakkı Yeşilyurt, Nurullah transferini birebir yaşayan birisi olarak gelişmeleri şöyle özetledi;

Nurullah’ın transferinin nasıl gerçekleştiğini en iyi bilenlerden birisiyim.
Bu transferin gerçekleşmesinin birinci en büyük nedeni İsmail Uyanık’ın inanılmaz isteğidir. 
İsmail Uyanık’ın anormal talebi, fedakarlığı bu transferi bitirmiştir.
O nedenle birileri rol kapma telaşına girmesin.
“Galibiyetlerin sahibi çoktur, mağlubiyetler yetimdir” diye bir İspanyol sözü vardır.
Nurullah’ı Trabzonspor’da istiyordu fakat genç kaleci Samsunspor’a gelmek için inanılmaz heyecanlıydı.
Nurullah iyi bir Samsunsporlu…

Samsunspor’un efsane başkanlarından İsmail Uyanık, kendisini eleştirenlere en güzel yanıtı, gerisinde bıraktığı maddi ve manevi eserlerle veriyor. 

İrfan Buz, ligin ilk 10 haftasında Samsunspor’un teknik direktörüydü. Nurullah’ın yükselişinde oda büyük pay sahibi oldu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu