İspanya’da Anketler Belirsizliğe İşaret Ediyor! – 7999

İspanya’da Anketler Belirsizliğe İşaret Ediyor!

Geçtiğimiz dört yıllık süre zarfında dördüncü kez seçim gerçekleştirecek olan İspanya’da sular durulacağa benzemiyor. Ülkede hükümetin kurulması ve istikrarlı bir siyasi evreye geçilmesi,10 Kasım tarihinde yapılacağı açıklanan genel seçimlerle ilgili anketlere göre yine mümkün olamıyor.

Ülkedeki bir araştırma firmasının ortaya koyduğu anket sonuçları ışığında, genel seçimleri bir önceki seçimde de olduğu gibi, Sosyalist İşçi Partisi’nin önde bitireceği öngörülüyor. Sosyalist İşçi Partisi’nin mecliste elde edeceği milletvekili sayısının 120 olarak ortaya çıkacağı hesap ediliyor. Bu sayılar, sosyalist partinin tek başına iktidar olabilmesi için yeterli olamıyor. Aşırı sol eğilimli partinin yanı sıra, ayrılıkçı siyasi çizgideki partilerin de yer alacağı bir koalisyona gerek duyacakları tahmin ediliyor.

 Anketler, sağcı partilerin oylarında da bir artış eğilimi olduğunu gösterirken, bu artış Katalonya’daki bağımsızlık amaçlı hareketlerle bağlantılı görülüyor. Katalonya ve onunla ilgili problemlerin, 10 Kasım seçimlerinin sonuçları yönünden etkili ve tayin edici olacağı ileri sürülüyor. Sosyalist İşçi Partisi’nin lideri konumunda bulunan ve aynı zamanda başbakanlık görevini sürdüren Pedro Sanchez, İspanya’nın içinde bulunduğu hâle bakıldığında hükümet kurma potansiyeli taşıyan tek partinin kendi partisi olduğunu belirtti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu