İTO Başkanı Avdagiç, İstihdam Odaklı İşletme Kredisi Hakkında Açıklama Yaptı! – 8014

İTO Başkanı Avdagiç, İstihdam Odaklı İşletme Kredisi Hakkında Açıklama Yaptı!

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekip Avdagiç, istihdam odaklı işletme kredisi paketi ile ilgili olarak, destekleyici açıklamalarda bulundu. Paket yardımıyla işsizlikle mücadele hususunda aşama kaydedileceğini ifade eden Avdagiç, bu yeniliğin işletmeler açısından faydalarına dikkat çekti.

İTO Başkanı, paketle birlikte, işletmeler için uzun vadeli fonlama olanağı sunulacağını vurguladı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın duyurduğu paketin yatırımı ve üretimi yükselteceğini belirten Avdagiç, oldukça uygun şartlar ve çok düşük maliyetli ürünlerin bu yeni pakette bulunduğunu iletti. Yatırım ve üretimle birlikte istihdamın da yükseliş eğilimine gireceğini aktaran Avdagiç, paketin etkisiyle ekonomideki çarkların daha seri biçimde döneceğini ifade etti. Avdagiç, Bakan Albayrak tarafından açıklanan paketin, bütün sektörlere cesaret ve teşvik niteliği taşıyan bir paket olduğuna işaret etti.

Avdagiç, iş dünyasınca dört gözle beklenen kurumsal ticari kredi faizleriyle ilgili değişikliğe de değinerek, bu yolla iş aleminin faiz yükünün azalacağı değerlendirmesinde bulundu. İTO Başkanı Avdagiç, kamu bankalarının belirlediği yeni faiz oranlarının sektörlerin yatırım isteklerine olumlu yansımasının olacağını bildirdi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu