İyi Parti’de Demirtaş Krizi – 9972

İyi Parti'de Demirtaş Krizi

İYİ Parti’nin İlkadım İlçe Kongresi’ne İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş krizi damga vurdu. Gazetemizin gündeme getirdiği Başkan Demirtaş’ın MHP’ye geçeceği iddialarının gölgesinde gerçekleşen kongreye Demirtaş katılmadı. Fuariçi Derya Tesisleri’nde gerçekleşen kongrede konuşan İl Başkanı Recep Güleroğlu, Başkan Demirtaş’a sitem etti. 

DEMİRTAŞ’A SİTEM

Kongrede konuşan İYİ Parti Samsun İl Başkanı Recep Güleroğlu, ” İlkadım İlçe Teşkilatımız 2018 ve 2019 seçimlerinde beklenenin üzerinde başarı gösterdi ve hepimizin takdirini kazandı. İlkadım ve Atakum Belediyeleri de Millet İttifakının ortak gayretleriyle kazanıldı. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ta aramızda olmalıydı. Herkes temsil ettiği makamın hakkını vermeli ve temsil noktasında hareket etmelidir. Birlik ve beraberliği zedeleyici tavırlar içinde olunmamalıdır “dedi.

BİR TEPKİDE YÜKSEL’DEN

Kongreye divan başkanlığı yapan İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Av.  Ünzile Yüksel de bu tepkiye katıldı.Yüksel “Makamlar gelip geçicidir. Herkes bulunduğu makamın hakkını verip, arkasından güzel sözler söyletmelidir. Millet bu iktidardan bıktığı için bu ittifaka oy vermiştir.” diye konuştu. 

İPLER KOPTU MU?

Öte yandan Başkan Necattin Demirtaş’ın İYİ Parti İlkadım Teşkilatı ve İl Yönetimi ile de ilişkilerinin bozuk olduğu, bu konuda gerginlik bulunduğu öne sürüldü. Bu gerginlik Başkan Demirtaş’ın ‘İl dışında olacağım’ gerekçesiyle kongreye katılmaması üzerine tırmanmaya başladı. Demirtaş’ın MHP’ye geçmek için görüşmeler yaptığı, CHP İlçe ve İl Teşkilatları ile de ilişkilerinin kopuk olduğu ve İYİ Parti ve CHP’lilerle de gerilimin artmaya devam ettiği artık sesli olarak dillendirilmeye başlandı.

Kaynak: karadenizhayat.com

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu