Kabine Değişikliği İçin İki Tarih Konuşuluyor – 10229

Kabine Değişikliği İçin İki Tarih Konuşuluyor

Abdulkadir Selvi, Meclis Başkanlığı seçiminden sonra gözlerin kabineye çevrileceğini söyledi.

Ankara kulislerinde kabine değişikliği için iki tarihin değerlendirildiğini yazdı.

Selvi, “10 Temmuz’da Cumhurbaşkanlığı hükümetinin 2. yılı dolacağından değişikliğin 10-15 Temmuz arasında gerçekleşmesi bekleniyor. Bakanlar, milletvekillerinin tabi olduğu özlük haklarına sahip olduklarından 10 Temmuz’da iki yıllarını doldurup emeklilik haklarına sahip olmaları isteniyor. Sonbahara kalır değerlendirmesi de var. Eylül-Ekim ayı işaret ediliyor” ifadesini kullandı.

“Kabine değişikliğini gerçekleştirecek tek kişi Cumhurbaşkanı Erdoğan. Ancak Erdoğan’ın ne düşündüğü bilinmiyor” da dedi.

Selvi, şunları açıkladı:

“Şimdiye kadar yakın çevresiyle bir paylaşımda bulunmadı. Fakat kulislerde kabine değişikliğine dönük beklentiler var. Parlamenter sistem olmadığı ve AK Parti milletvekili sayısı sınırlı olduğu için bakanlar  Meclis dışından seçilecek.”

Teknik yönü ön planda olan bazı bakanlıklarda değişiklik olursa, buralar için bazı bakan yardımcılarının ismi konuşulmaya başladı.

Bazı bakanlıkların ayrılarak yeni bakanlıkların kurulması gündemde. Önceden Aile ve Çalışma Bakanlığı, Kültür ve Turizm ile Tarım ve Orman Bakanlığı için konuşuluyordu. Ama kimse Erdoğan’ın bu bakanlıkların ayrılıp yeni bakanlık kurulması yönünde bir çalışması olup olmadığını bilmiyor. Sadece kulislerde bakanlıklara yenileri eklendi.

İki yıllık çalışma sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, performansını yeterli bulmadığı isimleri değiştirirken, bazı bakanların da kabine içinde yerlerinin değişebileceği konuşuluyor. Cumhurbaşkanı yardımcılarının sayısının artacağı ifade ediliyor.

Bu soruların cevabını almak için 1 hafta kaldı.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu