Kamp Ateşi Konusu 15 Temmuz Oldu – 6483

Kamp Ateşi Konusu 15 Temmuz Oldu

Samsun Yıldız Gençlik, kamp ateşi faaliyetinde, 15 Temmuz Darbe girişiminin 3’üncü yıl dönümü münasebetiyle Kahramanlık, Vatan, Millet, Bayrak sevgisi ve 15 Temmuz Şehitlerimizi anma temalı şiirler, türküler ve drama faaliyetleri sergilendi.

Kulüp önderi Yusuf Ertürk yaptığı açıklamada, ‘’İzcilik tanıtım günlerini fırsat bilerek 2. Baba – Oğul Kampı adını verdiğimiz kampın gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Babalara, izcilik temel bilgileri, kampçılık, açık havada yaşamanın kuralları, ekip ruhu, kamp ateşi faaliyeti, yürüyüş kuralları, nöbetler, komutlar, geleneksel oyunlar konularında eğitim verildi.  İlk defa izcilikle tanışan babalar ve oğullar, kamp süresince verilen görevleri gönüllüce yerine getirdiler. Babalar gayretleriyle oğullara çok güzel örnek oldular. Kampa katılan babalar, bu tür tanıtım kamplarının devamını beklediklerini ve izciliğin gerçekten sosyal ve kişisel farkındalık oluşturan bir eğitim faaliyeti olduğunu fark ediyorlar’’ dedi.                                                                   

  Ayrıca Ertürk, ‘’Kamp yerini kulübümüze tahsis eden Ümit Ayla beye, kamp yaptığımız köyün camii imamı ve izci Liderimiz Cemal Zorlu liderimize, kamp ateşi programımıza katılan, Yıldız Gençlik Kulübü Başkanımız Ahmet Muştu’ya, Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürümüz İsmail Hakkı Kasapoğlu’na, Avluca Mahallesi Muhtarı Mustafa Çakır’a ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Bu anlamlı günde oğullarıyla birlikte kamp yaparak çocuklarına zaman ayıran babaları gönülden tebrik ediyorum. Daha güzel faaliyetlerde de birlikte olmamızı diliyorum.’’ dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu